Foto: KK Borac Čačak

Derbi opravdao očekivanja

Košarkaši FMP-a pobedili su u Čačku domaći Borac sa 85:84 (22:17, 18:20, 25:28, 20:19), u utakmici drugog kola ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

FMP je pretežno bio u vođstvu, ali se silno motivisani Borac uvek iznova vraćao u utakmicu. Odlučili su detalji, jedan dobar napad i jednako dobra odbrana. Uloga heroja pripala je kapitenu Nerandžiću, on je preuzeo potpuno odgovornost u završnici, pogađao sa linije penala i na kraju pogodio flouter na asistenciju Pauliusa Valinskasa za 84:85.

Nerandžić je bio najefikasniji u ekipi iz Železnika sa 16 poena, a imao je i šest skokova.

Čarls Dženkins postigao je 14 poena, a Ranko Simović 13 poena uz šest skokova. Nikola Manojlović i Paulius Valinskas u pobedi su učestvovali sa po 12 poena.

U ekipi Borca Hanter Hejl bio je najefikasniji sa 25 poena, Marko Radonjić postigao je 13, a Bojan Tomašević 12 poena. Radovan Djoković i Milan Milovanović dodali su po 11.

FMP je u prva dva kola ostvario obe pobede, a Borac je pretrpeo oba poraza.

PROČITAJTE JOŠ:

U trećem kolu Borac će u petak 14. oktobra igrati na gostujućem terenu protiv Igokee, a FMP će tri dana kasnije dočekati Split.

Trener FMP-a Nenad Stefanović sumirao je utiske nakon utakmice.

“Čestitam mojim momcima na pobedi. Mislim da bi bilo zasluženo i da je Borac pobedio. Dobra utakmica, rekao bih energična s obe strane. Mi smo boli možda u malo lakšoj poziciji u smislu da smo dobili prvu utakmicu tako da ovo danas nam je neki bonus, ako pobedimo okej ako izgubimo, znaju svi da u Čačku nije lako dobiti. Mislim da je Borac odigrao odlično, sa jako puno energije, ulazak Čarapića je po meni promenio utakmicu totalno.

Mi samo kao i prošle godine probali da spremamo igrače za ono što će se ovde desiti u smislu atmosfere, navijača, navijanja, energije i opet smo imali situaciju da četvorica, petorica nisu spremni, a to je previše da bismo možda mirnije priveli utakmicu kraju.U svakom slučaju slučaju mislim da je na kraju bila jedna lopta koja odlučuje, odigrali smo odličnu poslednju odbranu na Hejlu, nije faktički ni uputio šut.

Ponavljam, mislim da smo zaslužili pobedu ali isto tako i Borac je zaslužio. Ja im čestitam na dobroj igri, siguran sam da uz ovakav pristup neće imati problema”, rekao je mladi srpski trener.

Standings provided by Sofascore

ABA liga, drugo kolo

Petak

Split – Cedevita 77:95

Subota

Borac – FMP 84:85

Nedelja

Mega – Igokea 12.00

SC Derbi – Cibona 17.00

Mornar – Zadar Odloženo

Poneedljak

MZT – Partizan 16.00

Crvena zvezda – Budućnost 18.00

BONUS VIDEO Dramatična situacija na meču Zvezda – Efes

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar