Foto: Marko Djokovic/Starsport

Velikan o velikanu srpske košarke

Duško Vujošević, trofejni stručnjak, bio je jedan od velikana na oproštaju Dejana Milojevića od Mege 2020. godine.

Njih dvojica su sarađivala od 2004. do 2006. kada je Vujošević mogao da se uveri i u igračke i u ljudske kvalitete Milojevića, koji je posle 2020. napravio velike trenerske iskorake u Budućnosti i Golden Stejtu.

„Nije bio toliko talentovani, igrao je izvan limita zahvaljujući neverovatnom karakteru. To je igrač s kojim možeš i u invaziju da ideš. Na Milojevića si i na treningu i na utakmici mogao u potpunosti da se osloniš. Da budeš apsolutno siguran da će ono što je važno da uradi na najbolji mogući način“, rekao je Vujošević još 2020. godine za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ:

Tu se nije zaustavio sa pohvalama na račun Milojevića.

„Stvarno ima neverovatan karakter, i što se tiče rada, i što se tiče lojalnosti i vernosti. Srećan sam što je kao igrač imao sjajnu karijeru i što je kao trener nastavio da se razvija“.

Poseban osmeh „nabacio“ je Vujošević kada mu je rečeno da su na klupama bila njegova „deca“, Milojević i Vlada Jovanović.

„Znači da sam ostario mnogo. To su normalne stvari, i Vlada i Dejan su takvi ljudi da je čovek zaista srećan što vidi da napreduju. Ako čovek hoće da mu grob bude negovan, mora da ostavi naslednike“, zaključio je tada Vujošević.

Nepune četiri godine kasnije Milojević je preminuo u Americi posle doživljenog srčanog udara 17. januara.

„Otišao je najbolji čovek koga sam trenirao, prerano i iznenada. Nemam reči kojima mogu da opišem nepripremljenost da prihvatim ovako strašnu vest i ogroman bol. Ovom prilikom, izražavam najdublje saučešće familiji Milojevića i navijačima Partizana,“ izjavio je Duško Vujošević za Sport Klub.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar