Foto: Starsport

Legende Partizana vidno raspoloženi na proslavi

Košarkaški klub Partizan održao je proslavu povodom 30-godišnjice evropske titule, jedine u istoriji kluba, a svim prisutnima obratili su se Ostoja Mijailović, Željko Obradović i Predrag Danilović.

PROČITAJTE JOŠ:

Mijailović je izrazio želju da Obradović u Partizanu osvoji i desetu evropsku titulu i tme zaokruži ciklus.

Najtrofejniji evropski trener imao je najduži govor na proslavi, tokom kog se prisetio profesora Aleksandra Nikolića, bivšeg predsednika Partizana Radojice Nikčevića, člana slavne generacija Dragiše Šarića (preminuo 2008. godine), kao i Milenka Savovića. Uz to, osvrnuo se i na trenutno stanje u klubu i ciljeve koje ima sa igračima.

Reč je nakon Željka dobio je i Predrag Danilović, koji je bio spreman na šalu, pa je odmah iskoristio priliku da „pecne“ Obradovića.

„Trener (prim.aut. Željko Obradović) je pričao jedno sat vremena i jedino što mogu da kažem je da sam bio najbolji igrac fajlnar for turnira. Usta moja pohvalite me kad neće drugi (smeh)“, rekao je Danilović.

Potom je zastao i upitao Željka šta treba još da kaže, na šta mu je Obradović dobacio nekoliko reči. Ipak, nastavio je Danilović u nešto ozbiljnijem tonu:

„Ljudi koji nisu sa nama, a koji su učestvovali u ovom poduhvatu će uvek biti u našim srcima i srećan sam što sam bio njihov prijatelj. Fuenlabrada je nešto što je vezano za osvajanje Kupa šampiona. Ljubav i energija kakvu su pokazali tada prema nama se retko viđa i ja im se od srca zahvaljujem i nikada neće biti zaboravljeni. Veliko im hvala još jednom! Fale nam Saša Đorđević, Kića, koji zbog obaveza nisu mogli da dođu, ali oni su ovde sa nama, naravno da ih mnogo volim. Sale Đorđević je u filmu imao dilemu ko je rekao da je njegov šut promenio život. Ja sam to rekao i to je tako, svima nam je trojka promenila život i večno ću mu biti zahvalan na tome“, zaključio je Danilović.

BONUS VIDEO Bata Zimonjić o ludačkim treninzima Stojakovića, ispravljanju kičme Dijamantidisa i „rvaču“ Papadopulosu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram