Džered Kaningem (levo), foto: EPA/JOHN G. MABANGLO CORBIS OUT

Transfer koji niko nije očekivao

Džered Kaningem je novi košarkaš Vojvodine, zvanično je potvrdio klub iz Novog Sada.

PROČITAJTE JOŠ:

Bivši NBA košarkaš ima 32 godine, a prethodne sezone igrao je u Litvaniji.

„Nekadašnji NBA igrač, Džered Kaningem, doneće u naš tim brzinu, preciznost i iskustvo igranja na velikim turnirima, što ga čini nezaustavljivim na terenu. Amerikanac u svojoj profesionalnoj karijeri ima upisanih nekoliko NBA timova, uključujući Dalas, gde je i počeo karijeru, Atlantu i Sakramento. Nakon toga, karijeru nastavlja u klubu Los Anđeles Klipersima, te Klivlend Kavalirsima. Zaigrao je i na evropskom tlu, gde ga je u svoj tim primio nemački Bajern, a naredne sezone pojačao je tim Breše. Jednu sezonu proveo je i u kineskom Šangaju. Dobro došao“, piše na sajtu Vojvodine.

Kaningem je bio 24. pik prve runde na draftu 2012. godine, a bio je poznat po svojim moćnim i atraktivnim zakucavanjima.

Ipak, u NBA se nije proslavio, odigrao je tamo tek ukupno 84 utakmice, a nigde nije beležio proseke kojima bi mogao da se ponosi, zato se odlučio i da ode u Evropu, kasnije i Aziju.

Kaningem igra na pozicijama plejmejkera i beka.

Vojvodina (skor 5-2) inače nastupa u Košarkaškoj ligi Srbije i ovo joj je jedno od najvećih pojačanja u poslednjih nekoliko godina.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Košarka kod Uncle Screw-a (@uncle.screw)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar