Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović; Foto: Screenshot Youtube Basketball Highlights

Kakav meč.

Nova godina je počela spektakularno u NBA ligi, pa u Golden Stejt i Atlanta (143:141 posle dve produžetka) gotovo izbrojali do 300.

PROČITAJTE JOŠ

Bogdan Bogdanović je imao veliku ulogu u drami, pa je na parketu proveo 43 minuta (jedini je više od njega na terenu proveo Dežonte Marej 50!).

Postigao je 21 poen uz po tri skoka i tri asistencije, pogodio je devet od 16 šuteva iz igre, te tri od šest trojki (nastavlja da šutira 50 i više odsto za tri poena od početka decembra).

Kevon Luni je požurio da šutne na kraju, promašio, a onda uspeo da se ispravi malo pre zvuka srene u drugoj četvrtini. Stigao je do rekorda karijere sa 21 skokom uz 14 skokova i tako je praktično poništio maestralne partije igrača Hoksa.

„Požurio sam sa prvim pokušajem jer sam mislio da nemam dovoljno vremena, ali sam video da ima još vremena, pa sam pokušao drugi put i uspeo da pogodim“, rekao je Luni.

Trej Jang je bio maestralan sa 30 poena uz sedam skokova i 14 asistencija, a postigao je „flouter“ na 8,2 sekunde do kraja drugog produžetka uz četiri slobodna bacanja u prvom kojim je Atlanta preživela.

Ipak, nedovoljno se govorio o partiji Kleja Tompsona koji je postigao čak 54 poena. Pogodio je 21 od 39 šuteva, 10 od 21 trojke (izjednačio rekord sezone) i dva slobodna bacanja. Rekord karijere po broju poena mu je i dalje 60 od pre šest godina.

Tompson se odlučio na veliku promenu, pa je gotovo potpuno isključio društvene mreže iz svog života. Smatrao je da mu je potrebno da ima više strpljenja, pa je zbog toga odlučio da „ode oflajn“.

„To je i više nego dobro, neverovatno. Takvi momenti kada imate loptu, a odlučuje se utakmica i saigrači vam veruju, to je ono za šta živite kao takmičar, kao košarkaš. Teško je videti takve momente kada prolazite kroz proces oporavka“, poručio je Tompson.

„Ratnici“ su stigli do pete uzastopne pobede i šeste uzastopne na domaćem terenu.

BONUS VIDEO Zašto Bogdanović radi sklekove na Kalemegdanu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar