Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/Craig Lassig)

Nakon fantastičnog niza Denver je ušao u malu krizu rezultata.

Minesota je uspela da izdrži sve nalete Denvera i da sačuva prednost u trećoj četvrtini, te je upisala trijumf sa 124:111.

PROČITAJTE JOŠ

Ključni čovek Minesote bio je Entoni Edvards koji je susret završio sa 29 poena, 10 skokova i pet asistencija, ali je pogodio gotovo sve u trenutku kada je Denver pokušavao da se vrati u susret. Pogodio je 10 od 12 poslednjih poena u trećoj četvrtini i tako uspeo da sačuva glavu „iznad vode“ Timbervulvsima.

Nikola Jokić je još jednom bio na svom nivou, doduše ne onoliko spektakularnom kao u prethodnih mesec dana kada je iz meča u meča pisao istoriju. Postigao je 24 poena uz sedam skokova i devet asistencija. Pogodio je 10 od 20 šuteva iz igre, te jednu od tri trojki. Upisao je i dve ukradene lopte.

Jokić je imao nekoliko fantastičnih poteza, poput dodavanja do Erona Gordona bez gledanja kroz celu odbranu i pun reket iza leđa. Tu su i potezi zbog kojih se Rudi Gober, najbolji defanzivac NBA lige, još jednom pokazao kao redovni korisnik „ringišpila Jokić“ jer ga je srpski centar nekoliko puta nasamario kao na basketu.

„VIdeo sam tim kome je ovo bilo bitnije, bili su rešeniji i želeli su više da pobede. Obično je to tim koji pobedi. Razočaravajuće. Sjajna pobeda prošle noći, ali koga briga. Odmah smo to vratili“, rekao je Majkl Meloun, trener Denvera.

Timberulvsi su igrali bez Dianđela Rasela i Karl-Entoni Taunsa, a ipak su uspeli da trijumfuju. Pogotovo ih je razljutilo što su samo veče ranije prokockali prednost od 18 poena protiv Detroita.

Denver je očajno šuterski otvorio susret pogodili su samo jednu od osam trojki i tri od 10 pokušaja, iako su pre toga bili jedan od najboljih timova po procentu šuta za tri poena. To je naljutilo Melouna.

„Večeras mi je prekipelo, sve je psihički problem. Ako je mentalno teško, ne možeš da kažeš ‘Umoran sam’. Timovi koji osvajaju šampionate se izdužu iznad takvih sr****, sve te buke, izgovora… Moraš da kažeš telu da nisi umoran“, poručio je besni Meloun.


NBA rezultati, 3. januar

Šarlot – LA Lejkers 115:121
Klivlend – Čikago 145:134

Indijana – Toronto 122:114
Filadelfija – Nju Orleans120:111
Bruklin – San Antonio 139:103
Hjuston – Dalas 106:111
Minesota – Denver 124:111
Golden Stejt – Atlanta 143:141

Portland – Detroit 135:106
LA Klipers – Majami100:110

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Pas Nikole Jokića kroz noge bez gledanja

[video-cdn src=“https://best-vod.umn.cdn.united.cloud/stream?asset=appasjokicakroznogeds-novas-worldwide&stream=hp1400&t=0&player=m3u8v&sp=novas&u=novas&p=n0v43!23t001″ video-id=“4918461

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar