Foto: Screenshot Twitter Business profile picture Tennis TV

Sezonu bolje nije mogao da započne. Bila je to prava poruka svima - Vratio sam se u Australiju sa samo jednim ciljem.

Novak Đoković je savladao Konstana Lestjena u prvom kolu turnira u Adelejdu sa 6:3, 6:2 i tako pokazao da je izuzetno motivisan.

PROČITAJTE JOŠ

Ni u jednom trenutku Francuzu nije dozvolio ni da ga ugrozi, već je kontrolisao susret, a to je samo raspalilo publiku koja je uživala u svakom njegovom potezu.

Tribine su bile premale za sve one koji su želeli da uđu da ga pozdrave, a očekuje se da ima još veću podršku u Melburnu. Tada će krenuti prava fešta.

„Hvala što ste mi pružili ovakvu dobrodošlicu. Hvala svima vama što ste došli. Za prvi meč ne mogu da se požalim. Igrao sam dobro. Prvih šest gemova bilo je izjednačeno. Nikada nisam igrao protiv ovakvog igrača, ne pravi mnogo grešaka. Može da apsorbuje snagu mojih udaraca. Morao sam da podižem igru i mislim da sam na kraju odigrao dobar meč“, počeo je emotivno Đoković.

Zatim se podsetio početaka u Australiji. Jednog čoveka dobro pamte ovde – Dejana Petrovića, iako u Srbiji ima neočekivano mali kredit za ono što je uradio.

„Bio sam pre dve godine. Ali u nekim drugim uslovima. Ostali smo nekoliko nedelja, samo smo trenirali. Zaista imam zadovoljstvo što mogu da igram ovde. Nisam boravio takmičarski od 2007. Moj trener iz 2007. Dejan Petrović je ovde. Lepo je imati te ovde. To je prilika malo da se osveže sećanja pre 16 godina. Neko od klinaca me je pitao da li se sećam kada sam osvojio grend slem. Drago mi je što mogu da u ovim godinama igram ovakav tenis“, pojasnio je srpski as.

A onda je usledila i scena koja je nasmejala sve, jedna muva je bila dovoljna da se prekine emotivno izlaganje.

„Ako bih trebalo da biram jednu zemlju gde sam bio najuspešniji, koja se dobro odnosila prema meni, to je Australija. Ovde sam osvojio prvi grend slem, devet grend slem titula. Imao neke epske mečeve. Ako bih trebalo da biram jedan onda je to onaj od šest sati protiv Nadala 2012. Tokom godina Australija je bila mesto gde sam igrao najbolji tenis. Uvek se radujem dolasku ovde. Okolnosti prošle godine su bile takve nije bilo lako ni za koga. Sada sam srećan što sam ovde i fokusiran sam“, završio je Đoković.

BONUS VIDEO Najbolji poeni epskog rivalstva Đoković – Federer

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar