Plejmejker Srbije bez tenzije pred izazove sa reprezentacijom

Reprezentativac Srbije Vasilije Micić našao se na okupljanju time pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, ali i Evrobasket.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon treninga u Staroj Pazovi, pričao je o neuspehu reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvu, pošto je Srbija nedavno izgubila od Letonije i Belgije. Sada će Srbija u drugoj fazi kvalifikacija imati izuzetno težak posao, a biće joj potrebna i pobede protiv Grčke i Turske.

„To su sve košarkaške stvari. Niko to nije priželjkivao, ali je to realnost koju moramo da prihvatimo. Moja neka vodilja je da se ide dan po dan, utakmica po utakmicu. Obe reprezentacije su dobre, i Grčka i Turska. Grci su ove godine najbolji u poslednjih 10 godina. Ali, mi treba da budemo fokusirani prvo na naš tim koji je takođe pun talenta. I da idemo samo hladne glave, da osećamo dodatni pritisak, a svi znamo šta je to“, rekao je Micić.

Na Evrobasketu će igrati skoro sve evropske i NBA zvezde, pa će konkurencija za medalju biti izuzetno velika.

„Evropsko prvenstvo je dosta jako. Svi su se uželeli tog igranja, nekako se poklopilo i da NBA igrači imaju malo više odmora, da dođu sveži, većina je potpisala te neke bitne ugovore, što ima veliki uticaj na njihove odluke. Verujem da će ovo Evropsko prvenstvo biti jako interesantno… Grčka dolazi u najjačem sastavu, mi smo isto u dobrom sastavu, biće to verovatno jedna od boljih utakmica pred prvenstvo Evrope“.

Dejan Davidovac, Nikola Milutinov i Vasilije Micić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Srpski plejmejker je svestan da pritisak postoji, ali zna kako da se izbori sa njim.

„Psihološka situacija ekipe mislim da zavisi dosta individualno od igrača. Naravno, trener tu kao predvodnik naš će uraditi sve što je u njegovoj moći da nas posle svake utakmice oporavi mentalno, pa onda i fizički. Pristup svakoj utakmici dosta zavisi od individue. A, generalno gledam na to kao na samo još jednu utakmicu. I ovo do sada što sam uradio u životu, nisam gledao kao na neku veliku stvar, već jednostavno kao vid posla, vid zabave… Naravno, ovde je to malo drugačije, pritisak je malo veći, ali to je neki moj pristup. Verujem da će svaki igrač dati svoj maksimum. Niko se nije odazvao da bi revijalno nastupao za reprezentaciju. Svako od nas drugom želi da bude zdrav. Motivacija neće nedostajati, a to je preduslov za dobre partije“.

Ovo leto je bilo poprilično burno za Micića, zbog toga što se mnogo polemisalo o tome da li će otići u NBA ligu ili ostati u Evropi. Na kraju je ipak ostao u Efesu, sa kojim je osvojio dve titule u Evroligi zaredom.

„Meni je 20. jula bio istek tog ugovora, tačnije dan kada sam mogao da odem. Kada se to završilo, zvanično sam ostao u Efesu. Pre toga sam sam sa sobom bio miran, sa kojom god odlukom, jer mi je u Efesu toliko lepo, da šta god da kažem, možda bi narušilo odnos u ekipi i osećaj koji imam tamo. Naravno, sam dalji korak je taj NBA koji se ove godine nije desio. Tako da, miran sam i staložen pred ovo ovde sve. Sve je u redu“, istakao je Vasilije i nastavio:

Vasilije Micić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Ostajem još godinu dana. Nekako sam osetio ove godine, sve generalno tamo ide na silu. Osećam od njih blago nepoverenje prema evropskim igračima koji nisu Dončić, Jokić… I onda mi deluje da tamo moram da objasnim da li znam ili ne znam. A, meni je ovde dovoljno lepo i pozicionirao sam se na način do kog je isto vrlo teško doći. Steći status u Evroligi nije nimalo lako. Moja želja je i dalje da probam, pa ako se desi, biću srećan“.

PROČITAJTE JOŠ:

Na pitanje da li su trenutno u fokusu kvalifikacije za SP ili Evrobasket, odgovorio je:

„Iskreno razmišljam o sutrašnjem treningu. Za dalje ćemo videti. Pošto smo svi krenuli, sve nam je pomalo novo: i sistem igre i ovaj ambijent. Ali, verujem da smo svi fokusirani na Grčku“.

Osvrnuo se i na uslove za trening u Staroj Pazovi, koja je najčešće dom fudbalera naše reprezentacije.

„Iznenađen sam do te mere da sam im stvarno čestitao. Malo sam iskreno i ljubomoran, jer je ovo toliko kvalitetno urađeno, toliko dobro osmišljeno… Svi uslovi su izvanredni. Do sada nisam bio u ovakvim uslovima i stvarno svaka čast. Odluka da dođem ovde je bila odlična. Što se tiče trenera, njega već dobro znam. Vidim da je on pun entuzijazma i energije, tako da je to super kada se spoji sa svima nama. On je potpuno fokusiran na kvalifikacije, to je prvo rekao na sastanku i mislim da svako od nas to isto misli“.

BONUS VIDEO Vasilije Micić iza zavese – šampion hladne glave

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar