Jokić: Mi Srbi ne volimo košarku, nego volimo da pobeđujemo

Podeli:
Nikola Jokić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nikola Jokić, centar Denver Nagetsa, izneo je zanimljiv stav na okupljanju košarkaša Srbije pred kvalifikacije za Mundobasket i Evropsko prvenstvo.

Centar Srbije i dvostruki MVP NBA lige istakao je da ova ekipa više voli da pobeđuje.

PROČITAJTE JOŠ

„Videćemo za Evrobasket, dokle doguramo. Sve ekipe dolaze sa ciljem da uzmu medalju ili da osvoje, ne treba da idemo sa nekim prevelikim ciljem, već dan po dan sa treningom i obazrivo. judi u Srbiji i naš mentalitet je takav, mi ne volimo košarku, nego da pobeđujemo, svi bi voleli da uzmemo medalju, ali to je još daleko“, rekao je najbolji igrač NBA lige drugu godinu zaredom.

„Atmosfera je sjajna kao i svaki put, još je sve na nekom individualnom i laganom nivou, svi znamo zašto. Naš je fokus da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo, da nastavimo kontinuitet igranja na velikim takmičenjima i ono što su nam stariji ostavili“, počeo je Jokić.

Objasnio i koliko mu znači da igra za Srbiju.

"Znači mnogo, pričao sam sa familijom, totalno je drugačiji osećaj kada igraš za reprezentaciju, drugačije sam se osećao kada sam dolazio ovde, nego kada idem u Denver."

Nikola Jokić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Srbija ima imperativ pobede protiv Grčke i Turske kako bi se kvalifikovala za Mundobasket, ali Jokić "spušta loptu".

"Ne mora ništa, to je neki naš minijaturni cilj, da pokušamo. Ne mora se, ali daćemo sve od sebe.

Pričao je o protivnicima i glavnom cilju sa reprezentacijom.

"Mi gledamo kako da ih nadigramo. Da budemo spremni i da ih pobedimo. Da ostanemo svi kao ekipa i da imamo poštovanje jedni prema drugima", zaključio je as Denvera i dvostruki uzastopni MVP NBA lige.

BONUS VIDEO Jokić iznad svih – ko je u top 10 najplaćenijih u NBA istoriji?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Komentari

Vaš komentar