Vasilije Micić
Foto: Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez)

Vasilije Micić je napravio najbolji potez ove sezone kada je odlučio da ode put Šarlota, od tog trenutka Hornetsi igraju maestralno, pa su na gostovanju Portlandu upisali novi trijumf sa 93:80.

Bila je ovo peta pobeda Šarlota na poslednjih šest mečeva što samo pokazuje da su nova pojačanja i te kako opravdala očekivanja. Među najboljima je sada Micić koji daje neverovatan doprinos sa klupe.

PROČITAJTE JOŠ

I ovog puta je bio šest igrač tima, pa je na parketu proveo 24 minuta i ovog puta imao i dobar košgeterski učinak sa 11 poena. Uz to je dodao i dva skoka i čak sedam asistencija, a više dodavanja za poene od njega je imao samo Kodi Martin (10).

Plejmejker Srbije je tako pokazao da i te kako zna da kontroliše ritam utakmice i da je spreman da iznese teret kada njegova tima igra na nešto manje poena nego što je to obično u NBA ligi. Pogodio je pet od šest pokušaja iz igre i imao jedno fantastično dodavanje.

Dodao je bez gledanja Mileru koji je stigao do zakucavanja meča. Uživajte.

Portlandu je presudio užasan šut za tri poena jer su pogodili samo dve trojke iz 32 pokušaja, a poslednje dve su postigli u poslednjim minutima.

„Imali smo mnogo otvorenih šuteva. Imali smo dobre izglede, ali jednostavno nisu upali. Dešavaju se ti dani svakome“, poručio je Anferni Simons koji je promašio čak osam trojki.

Nik Ričards je predvodio Hornetse sa 21 poenom i 10 skokova, a u poraženom timu je najbolji bio Deandre Ejton sa 26 poena, 19 skokova i dve asistencije.

NBA rezultati

Ponedeljak, 26. februar

Vašington – Klivlend 105:114
Atlanta – Orlando 109:92
Golden Stejt – Denver 103:119
Hjuston – Oklahoma 110:123
Nju Orleans – Čikago 106:114

Juta – San Antonio 128:109
Portland – Šarlot 80:93
LA Klipers – Sakramento 107:123

BONUS VIDEO Sjajni Jokić vodio Denver do pobede nad Lejkersima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar