Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Nestvarno, skoro filmski, delovao je sedmi meč između Bruklina i Milvokija, koji je posle produžetka slomio Netse sa 115:111 za 4-3 i plasman u finale Istoka!

PROČITAJTE JOŠ

Kevin Durent prešao je put od junaka do tragičara, prvo je obezbedio produžetak pogotkom iz okreta na ivici linije za tri poena – praktično milimetri su delili Netse od prolaza dalje, da je napravio malo duži korak i pogodio trojku, produžetka ne bi ni bilo.

Ipak, upravo ta mala distanca bila je dovoljna da u produžetku Milvoki bude pobednički tim, a novi šut za pobedu, Durent nije uspeo da pretvori u koš, nije lopta ni došla do obruča.

Na kraju je meč završio sa 48 poena, devet skokova i šest asistencija, proveo je svih 53 minuta na parketu, Adetokumbo je imao na drugoj strani 40 poenai 13 skokova, ali i podršku Midltona (23 poena, 10 skokova, šest asistencija).

Harden je stao na 22 poena, uz po devet skokova i asistencija, Grifin je imao 17 poena, u Milvokiju je Lopez još imao zavidan učinak sa 19 poena uz osam skokova.

Baksi će u finalu Istoka igrati protiv Filadelfije ili Atlante (3-3), na drugoj strani je već formiran par finala između Klipersa i Finiksa, njihov prvi meč na programu je u nedelju u 21.30 po našem vremenu.

Što se tiče šuterskog rata Durenta i Janisa, ovo je prvi meč još od 2008. da su rivali sedmog meča imali 40 i više poena, tada su Pol Pirs i Lebron Džejms režirali sličan spektakl.

Janis može da se pohvali da je tek treći igrač NBA istorije sa bar 40 poena, 10 skokova i pet asistencija u 7. meču, posle Džerija Vesta i Tima Dankana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar