Vasilije Micić
Vasilije Micić; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zanimljivi podaci

Vasilije Micić se prethodnih sezona profilisao kao jedan od najboljih igrača u Evropi, bio je i MVP Evrolige, a konačno je zaslužio i ugovor od Oklahome Siti Tandera, koji će mu za tri godine dati 23,5 miliona dolara.

Srpski plejmejker je tako nastavio veoma interesantnu tradiciju, odnosno vezu između NBA i igrača koji su u Evropi bili MVP prestižnog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, čak devet od poslednjih 10 igrača sa MVP zvanjem iz Evrolige je imalo ili će imati priliku da se oproba u najjačoj ligi sveta.

Micić spada u grupu onih koji su tek nakon priznanja u Evropi otišli u Ameriku. Sa njim u toj grupi su i Sehio Rodrigez, Nemanja Bjelica, Luka Dončić i Saša Vezenkov, koji je u istom danu potpisao za Sakramento Kingse.

Takođe, postoje četiri igrača koja su najpre igrala u NBA, a onda dobila nagradu za najbolje u Evropi. U pitanju su Vasilis Spanulis, Nando De Kolo, Jan Veseli i Nikola Mirotić.

Jedini, od poslednjih 10 MVP-jeva koji nije igrao u NBA jeste Serhio Ljulj. Španski bek je od 2007. godine u Real Madridu, s kojim je nedavno osvojio Evroligu, tako što je baš on postigao pobednički koš protiv Olimpijakosa u finalu.

BONUS VIDEO „Profo, javilo mi se“: Ko je nosio koševe kroz grad i zašto nam Brazilci nisu oprostili kolače

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar