Filip i Valerijan Vukosaljević
Foto: Screenshot Instagram valeriane_ayayi

Navijači u Srbiji su je dobro upamtili, a sada je još jednom oduševila Srbiju.

Košarkašica Valerijan Vukosavljević osvojila je dve medalje na dva velika takmičenja zaredom sa Francuskom, a tek onda je odlučila da svima oda tajnu. Igrala je na oba turnira trudna.

PROČITAJTE JOŠ

Na pobednički podijum u Tokiju popela se nakon pobede Francuske nad Srbijom sa 91:76, dok je u finalu Evropskog prvenstva mesec dana ranije završila na stepenici iza naših kraljica koje su osvojile zlato.

Još jednom je oduševila sve u Srbiji kada je gledala meč Partizana protiv Real Madrida (104:90). Objavila je tvit u kom je stajalo.

„Verujem da je igranje za Partizan u ovakvoj atmosferi ostvarenje sna“, napisala je Vukosavljević.

Njena priča je bila posebno zanimljiva svima u Srbiji.

Ona je na oba takmičenja tokmo 2021. godine igrala u blaženom stanju, a dugo nije želela da otkrije to saigračicama jer bi se plašila da bi je to sprečilo da igra za reprezentaciju.

„Nikako. Bila sam sam veoma srećna kada sam čula lepe vesti (da sam trudna), jer smo suprug i ja to dugo planirali. Pošto sam sportista i navikla sam da se svakodnevno bavim sportom, moj ginekolog je rekao da neće biti problema da treniram tri i po meseca u trudnoći i da mogu da igram Evrobasket i Olimpijske igre“, rekla je Vukosavljević za „France TV info“.

Ova devojka se 2019. godine udala za Srbina Filipa Vukosavljevića i od tada je promenila i prezime na dresu, pa prezime Adžadži sada stoji samo na njenom Instagramu.

Upoznali su se u Lilu, kada je Valeri bila počasni gost na meču koji je igrao naš košarkaš. Samo sedam dana kasnije je snimljen kako on nju bodri sa tribina, zajedno su bili na jednom proslavili, tada su se prvi put poljubili i od tada postali nerazdvojni.

Njihova veza je odmah pokazivala da su oboje pronašli ljubav za čitav život, pa su već šest meseci kasnije počeli da žive zajedno u Buržu, čije boje je branila ova devojka.

Valerijan je osvojila četiri srebrne medalje sa Francuskom na Evropskom prvenstvu (2013, 2017, 2019. i 2021. godine), trenutno nastupa za Basket Land iz otadžbine, a pre toga je igrala i za San Antonio Stars iz WNBA.

Saopštila je lepe vesti o trudnoći medicinskom timu i selektorki.

„Želela sam da neko od medicinskog osoblja zna, jer nikad ne znate šta bi moglo da se dogodi. Imala sam pristanak saveznog lekara, dogovor s mojim ginekologom i to je bila glavna stvar. Selektorka mi je rekla da da računa na mene, ako je sve u medicinskom redu. I bilo je sve u redu.“

Ipak, činjenicu da je trudna dugo je skrivala od saigračica. Bila je to njena tajna.

„Bojala sam se da će se saigračice, pa čak i rivali drugačije ponašati prema meni na terenu, pod izgovorom da sam trudna. Ne bih to smatrala baš fer. Što se tiče medija, želela sam samo da izbegnem sva pitanja osim košarkaških.“

Niko nije ni primetio da je trudna, pa čak ni saigračice koje su sa njom bile svakog dana.

„Zbog anti-kovid mera, obično se nismo tuširale kao tim (u dvorani). Vratile bismo se u hotel, a ja bih se tuširala u svom kupatilu. Pokušavala sam to da sakrijem što sam bolje mogla, sa različitim stepenom uspeha. Dobila sam i poneki smešan komentar od kolega. Ali, uvek sam uspevala da se izvučem izvinjavajući se“, kroz smešak je završila Valerijen Vukosavljević.

Veliku pažnju javnosti je privuklo kada su leto 2019. godine Filip i Valerijan uplovili u bračne vode, a ceremonija je održana u Beogradu. Na proslavi su bile sve njene saigračice iz reprezentacije, a ostaće upamćene i fotografije žurke pored i u bazenu.

Na glamuroznoj svadbi u jednom kompleksu pored Beograda bilo je 200 zvanica, od toga 70 iz Francuske. Pevao je Marko Luis, a do kasno u noć je trajalo veselje.

Ona je istakla da je Beograd odmah oduševio.

„Beograd mi se dopao na prvi pogled, kao i ljudi. Opušteni su i prijatni. U Franuskoj svi mnogo rade, a na kraju dana žure kući. Ovde se živi potpuno drugačije. Koliko god čovek bio u gužvi, uvek nađe vremena za porodicu i prijatelje. To me je privuklo. Dobro se snalazim u gradu, čak sam počela da vozim. Volim da se prošetam do Ušća i Kalemegdana, da sednem u neki lep kafić s pogledom na reku. Filipovi prijatelji su me sjajno prihvatili, kao i njegove sestre, sa kojima provodim dosta vremena. Ovo je sada moj grad. Moja porodica i prijatelji stvarno vole ovaj grad. Sviđa im se hrana, noćni život. Preporučivala sam im i ranije da dođu ovde, jer ljudi ne znaju dovoljno o Beogradu i Srbiji“, rekla je Valerijan prilikom u emisiji na RTS.

Objasnio je Filip i zbog čega mu je bilo važno da se ceremonija venčanja održi u Srbiji.

„Možda ne izgledam tako, ali tipičan sam Balkanac. Bilo mi je važno da venčanje bude u Srbiji i da, ne krijem to, supruga uzme moje prezime. Srećan sam zbog njene odluke da joj ubuduće na dresu piše Vukosavljević. Tradicionalista sam, poštujem porodične vrednosti i podrazumeva se da ću nositi burmu. Zbog toga sam se trudio da izaberem baš lep prsten“, rekao je u jednom intervjuu nakon venčanja Filip.

Filipa naša javnost pamti i po velikoj broju tetovaža, ali i po igrama u Proleteru i Borcu iz Čačka pre nego što se otisnuo u inostranstvo. Zatim je igrao za AEK iz Larnake, za Rilski, USK iz Praga, Kolin i Decin, a uz to je imao epizode u Metalcu, Dunavu, ali i klubovima na Maldivima, Šri Lanki, te u Maroku.

BONUS VIDEO Ludnica kod ulaska igrača Partizana u dvoranu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar