Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cibonu u odloženom meču 14. kola ABA lige rezultatom 85:63, uz 25 poena Džordana Lojda.

PROČITAJTE JOŠ...

Zvezda je idealno ušla u utakmicu, pogodila šest trojki, Cibonu su spustili na tri poena za prvih sedam minuta igre, pa je na semaforu stajalo 18:3 zahvaljujući sjajnom šutu Lojda (tri trojke), Hola, Jagodić Kuridže i Uskokovića.

Uspeli su gosti da se preko Drežnjaka koliko-toliko vrate u igru pre isteka prvih 10 minuta, da bi u drugoj četvrtini raspucani Marić pogodio tri šuta za tri poena, Novačić jednu, a gosti prišli na minus od četiri poena serijom 9-0.

Zvezda je odgovorila serijom od osam vezanih poena, da bi na poluvreme crveno-beli otišli sa +13.

U trećoj četvrtini razigrali su se Planinić i Prkačin, ali je u Zvezdi konce igre preuzeo Simonović sa dve trojke, a zatim i Kuridža i Lojd pogodivši u završnici deonice za dva, pa je pred završnih 10 minuta razlika bila +17. Iako je Cibona uspevala da koliko-toliko drži priključak, pitanje pobednika rešio je Lojd pogodivši tri trojke, nadovezao se Rit dvojkom, a Zvezdina razlika otišla na 24 poena (74:50) poenima Hola.

Zvezda je ovim trijumfom stigla do 17. pobede od početka sezone, uz dva poraza, pa megdan protiv Budućnosti dočekuje sa istim brojem pobeda kao i prvoplasirani Mornar, uz dve utakmice manje od Barana.

Sa druge strane, Cibona je osma sa 7-13.

Najefikasniji je bio Lojd sa 25 poena, Jagodić Kuridža je dodao 14, Hol poen manje, dok je kod Cibone prednjačio Prkačin sa 13, dok je Marić ubacio poen manje.

ABA liga, 14. kolo

Crvena zvezda – Cibona 85:63 (21:10, 20:18, 16:12, 28:23)

Dvorana: „Aleksandar Nikolić“.

Bez gledalaca

Sudije: Majkić, Koljenšić, Savović

Crvena zvezda: Hol 13, Volden 6, Lojd 25, Uskoković 4, Rit 2, Radanov 4, Dobrić, Simonović 8, Jagodić Kuridža 14, Kuzmić 5, Noko 4

Cibona: Vujović, Radovčić 7, Planinić 4, Marić 12, Buljević 6, Novačić 3, Prkačin 13, Gnjidić 7, Branković 6, Drežnjak 5

Kraj meča

Ubedljiva pobeda Crvene zvezde, 85:63.

39′ Hol sa poludistance

Crveno-beli vode, ali ne skidaju nogu sa gasa, pa je Hol pogodio za dva, potom je i Kuridža ubacio trojku, sa druge strane Buljević je bio precizan sa linije penala.

38′ Volden za tri

Prva trojka Korija Voldena, crveno-beli ponovo imaju velikih +21.

36′ Raste prednost Zvezde

Pogodio je Radanov, zatim i Hol uz kontakt, ali je Marić trojkom smanjio razliku na 21 poen prednost iza crveno-bele, 74:53.

35′ Kuzmić pogađa

Skok u napadu i poeni iz reketa nekadašnjeg centra Golden Stejt Voriorsa, crveno-beli imaju 22 poena viška. Branković je sa penala vratio razliku na 20 poena.

34′ Nova trojka Lojda

Zvezda je otišla na 20 poena prednosti šestom trojkom Džordana Lojda, uzvratio je Planinić, ali je već u narednom napadu pogodio svoju sedmu trojku, 68:47.

32′ Trojka Lojda, upisao se i Rit

Nakon nešto slabijeg ulaska u četvrtinu i tri izgubljene lopte, pogodio je Lojd trojku, zatim je i Rit bio precizan za dva poena, Zvezda ima ponovo 17 poena prednosti. Sa druge strane precizan je bio i Radovčić.

Počinje poslednja četvrtina

Nije Zvezda iskoristila prva dva napada, sa druge strane Cibosi su preko Prkačina sa penala prišli na 57:41, a nakon blokade Hola i kontre Radanov je faulirao Radovčića u napadu, a Buljević stiže do prvih poena nakon sjajne assitencije Novačića.

30′ Kuridža pogađa iz reketa

Asistenciju Lengstona Hola pretvorio je u dva poena, potom je uhvatio i loptu u odbrani, nakon čega je Lojd uspeo da „izmisli“ poene i pogodi uz svuk sirene za istek napada, 57:40 za crveno-bele nakon 30 minuta igre.

29′ Deveta ukradena lopta Zvezde

Gosti su izgubili 15. loptu od početka meča, ali nisu uspeli da poentiraju, pošto je Simonović pogodio tablu a vreme za napad isteklo.

26′ Simonović zakucava

Otvorio se prostor za Zvezdino krilo, sjurio se ka košu i zakucavanjem podsetio na neke ranije dane. Uzvratio je Prkačin, potom nakon promašaja Jagodića Kuridže novim poenima prkačin je smanjio na 14 poena minusa, 51:37.

25′ Lojd za dva

Pogodio je sa poludistance, pa Jovanović traži tajm-aut, pošto Zvezda ponovo ima 16 poena razlike.

Foto: Starsport

24′ Simonović pogađa trojku

Nisu dobro ušli ni jedni ni drugi u drugo poluvreme, teško dolaze do poena, činilo se da neće uspeti ni u ovom napadu da poentiraju, ali je lopta na kraju stigla do Simonovića, koji je pogodio i razliku povećao na 14 poena.

22′ Prkačin uz faul

Pogodio je sa poludistance, faulirao ga je Lojd, a mladi košarkaš CIbone pogodio sa penal i doneo svojoj ekipi nove poene. Nakon promašaja košarkaša Zvezde Planinić je napravio grešku u koracima pa su crveno-beli dobili šansu da se ponovo odlepe, ali je Noko bio tri sekunde u reketu.

Počinje drugo poluvreme

Simonović je pogodio prvi šut za tri poena i doneo 44:28 crveno-belima, sa druge strane Prkačin je sjajan prodor pretvorio u poene, pa je Zvezda na +14.

Strelci

Zvezdu predvodi Lojd sa 14 poena (četiri trojke), Jagodić Kuridža ima devet, Hol pet a Noko četiri. Kod Cibone Marić ima tri trojke (devet poena), prvi pratilac je Drežnjak.

Šta kaže statistika?

Crveno-beli su pogodili sedam šuteva od 13 za dva, 7/16 za tri (od toga 6/9 u prvoj, a potom 1/7 u drugoj četvrtini), 6/7 sa penala, uz 12 skokova u odbrani, tri u napadu, devet asistencija, sedam ukradenih i osam izgubljenih lopti.

Cibona sa druge strane ima 5/16 za dva, 5/14 za tri, 3/4 za jedan, 18 skokova (pet u napadu), sedam asistencija, pet ukradenih lopti i 12 izgubljenih.

Poluvreme

Zahvaljujući šutu za tri poena crveno-beli imaju +13, i diktiraju dešavanja na meču.

19′ Zvezda ponovo na +13

Odbili su igrači Zvezde nalet rivala, pa imaju 41:28 na ulasku u poslednji minut druge četvrtine.

16′ Volden uz faul

Projurio je pored odbrane Cibone, pogodio uz faul Radovčićanakon čega su usledili protesti sa klupe Cibosa. Crveno-beli ponov imaju veliku prednost, 35:23. Seriju je prekinuo Marić trojkom,

14′ Lojd trojkom odbio nalet Cibosa

Prišli su na minus od četiri poena igrači Cibone serijom 9-0, ali je tu seriju prekinuo Lojd četvrtom trojkom na meču, a potom asistirao Noku, pa je Zvezda otišla na devet poena viška, 32:23.

12′ Volden za Kuridžu

Nakon novih poena Prkačina Volden je sjajnom asistencijom „spojio“ Jagodića Kuridžu sa košem, sa druge strane Marić je pogodio za tri, zatim nakon lošeg napada još jednu, pa je Cibona serijom 6-0 prišla na sedam poena minusa. Radonjić je zbog toga zatražio tajm-aut.

11′ U centru pažnje Jagodić Kuridža

Prvo je promašio trojku, zatim ukrao loptu da bi u kontri poentirao. Uzvratio je Prkačin, ali je Kuridža novim poenima prednost Zvezde povećao na 25:12.

Foto: Starsport

Počinje druga četvrtina

Kraj prve četvrtine

Zvezda ima 11 poena prednosti, a interesantno je da su od 21 poena čak 18 ubacili šutevima za tri poena, dok su preostala tri došla nakon šuteva sa linije za slobodna bacanja. Kada je šut za dva poena u pitanju, od četiri pokušaja u košu nije završio nijedan.

10′ Greška u koracima Kuzmića

Nije uspela Zvezda da poentira, Kuzmić je napravio grešku u koracima, pa Cibona ima šansu da priđe na manje od 10 poena prednosti, Nije precizan bio Prkačin, a do kraja četvrtine nisu poentirali ni jedni ni drugi, pa je ostalo 21:10 na kraju prve deonice.

9′ Gnjidić smanjuje razliku

Fauliran je, pogodio slobodno bacanje, sa druge strane trojka Hola je izašla iz obruča ali ni Cibosi nisu uspeli da postignu poene.

5′ Kakav šut Zvezde za tri

Crveno-beli ne nameravaju da stanu, od devet pokušaja ubacili su čak šest trojki. Od toga, tri je pogodio Lojd, po jednu Hol, Uskoković i Jagodić Kuridža, pa crveno-beli već imaju preko 10 poena viška.

Foto: Starsport

3′ Nadovezao se Lojd

Nakon promašaja pri otvorenoj trojci i skoka u napadu lopta je ponovo stigla do sjajnog beka, a najbolji strelac Zvezde u Evroligi postigao je drugu trojku. Ubrzo potom, nakon lošeg napada Cibone, Zvezda je došla do lopte a Jagodić Kuridža trećom trojkom na meču doneo svojoj ekipi prednost 9:1, pa je trener Cibosa Vladimir Jovanović bio prinuđen da zatraži minut odmora.

2′ Trojka Hola

Plej crveno-belih je pogodio trojku i doneo svojoj ekipi tri poena viška.

Dobro došli na prenos meča 14. kola ABA lige između Crvene zvezde i Cibone na portalu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar