Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Žalgiris rezultatom 73:61 u meču 3. kola Evrolige.

Zvezda je odlično ušla u meč, poveli su sa 5:0 trojkom Dejana Davidovca i polaganjem Nejta Voltersa, ali su gosti iz Litvanije odmah uzvratili i došli do poravnanja. Ipak, nije neizvesnost potrajala dugo, pošto su crveno-beli predvođeni Voltersom i Nikolom Kalinićem došli do 11:5.

PROČITAJTE JOŠ...

Usledila je kriza Zvezde, a trojkom Gifaja gosti su prišli na 13:12, zbog čega je Dejan Radonjić zatražio tajm-aut. Ipak, crveno-beli su nakon 10 minuta imali poen minusa. No, to nije sprečilo Radonjićeve pulene da zaigraju sjajno u drugoj četvrtini od 25:23 za Litvance dođu do dva poena viška (29:27) nakon prvog poluvremena.

Treća četvrtina donela je podjednako neizvesnu partiju, ada su Radonjićevi igrači mogli u više navrata da se odlepe,. Tako su od 29:27 stigli do 34:27 poenima Kalinića za tri i za dva, a imali su i plus osam nakon maestralnog poteza Holinsa koji je sam probio čitavu odbranu gostiju. Ipak, na kraju četvrtine Marek Blaževič je poenima vratio Žalgiris u život, 46:42.

Gledajte Evroligu uz SBB i EON pakete

Utakmice Evrolige mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta.

Ludom trojkom Lekavičijusa Žalgiris je prišao na 51:49 u trećem minutu završnih deset minuta, ali je to bilo sve od gostiju. Dobrić i Mitrović uz faul vratili su šest poena viška, potom je Kavano pogodio dve trojke i doneo novu nadu igračima Žalgirisa da mogu do preokreta, ali je ona momentalno ugašena košem Luke Mitrovića sa penala, nadovezao se i Dobrić, a meč su prelomili Kalinić i Holins trojkom za 71:61.

Zvezda je tako stigla do druge pobede, dok Žalgiris, uprkos promeni trenera, ima sva tri poraza.

Crveno-bele je predvodio Kalinić sa 15, iza njega su bili Dobrić sa 13, Mitrović sa 12 i Volters sa 11 poena, dok je kod gostiju Nibo brojao do 14.

Crvena zvezda – Žalgiris 73:61 (13:14, 16:13, 17:15, 27:19)

Dvorana: Beogradska arena; Sudije: Huan Karlos Garsija, Emin Mogulkoč, Roberti Viklicki; Gledalaca: Oko 9.000

Crvena zvezda: Lazarević 2, Volters 11, Uskoković, Davidovac 7, Mitrović 12, Kalinić 15, Dobrić 13, Holins 5, Simonović 3, Ivanović 3, Kuzmić 2

Žalgiris: Blaževič 4, Lekavičijus 11, Nibo 14, Mudiaj, Kalnijetis 2, Jankunas, Lukosijunas, Milaknis, Strelnijeks 6, Kavano 8, Gilfaj 11, Uljanovas 5

Standings provided by SofaScore LiveScore

40′ Holinsova „tačka na i“

Pogodio je za tri, crveno-beli na kraju došli do velike pobede!

39′ Najbolji kad je najpotrebnije

Nije ovo meč Nikole Ivanovića, ali je kad je najpotrebnije uspeo da pogodi – Zvezda ima 68:58 na manje od dva minuta pre kraja utakmice.

37′ Malo sreće za crveno-bele

Dobru akciju odigrali su igrači Žalgirisa nakon veoma lošeg početka napada, ali je šut Kavanoa „iscureo“ iz obruča. Od tog momenta Zvezda je vezala četiri poena, a nakon iskorišćene kontre Kalinića razlika je otišla na 66:58. Ni naredni napad nije Žalgiris iskoristio, lopta je otišla u aut, ali Volters nije uspeo da pogodi flouter.

36′ Dve trojke Kavanoa

Žalgiris se vratio u igru, 60:58. Mitrović je sa penala povećao na 62:58 nakon savršene asistencije Kalinića.

34′ Dobrić iz „amerikanca“

Promašio je Volters trojku, alo se lopta odbila ka Dobriću koji je bio sam, skočio i iz vazduha loptu vratio u koš, 55:51. Nibo je potom napravio faul u napadu, da bi sudije Nikoli Kaliniću dosudile tehničku grešku zbog navodnog pokušaja iznuđivanja faula.

33′ Šta uradi Lekavičijus…

Sve je bilo savršeno po Zvezdu, spetljali su se igrači gostiju, ispala je lopta jednom od igrača tima iz Kaunasa i krenula ka autu. Do nje je stigao Lekavičijus, podigao je sa parketa i u jednom pokretu je bacio ka košu Zvezde, u kom je ona i završila.

31′ Počela poslednja četvrtina

Kalnijetis „izmislio“ poene, Žalgiris prišao na dva poena minusa uz dosta sreće. Uzvratio je Simonović pogotkom za tri poena, 49:44.

30′ Kraj treće četvrtine

Nije Dobrić pogodio za tri, pa pred završnih 10 minuta crveno-beli vode 46:42.

29′ Zvezdin sjajan period

Kalinić je prvo izmamio aplauze solo-akcijom što je bio samo uvod u ono što je Holins pripremio. Isticao je napad, dobio je loptu van reketa, ušao u jedan, pa drugi dribling i pogodio na izuzetno atraktivan način. Razliku je smanjio Gifaj trojkom nakon konfuzne odbrane i veoma loše reakcije crveno-belih koji nisu uspeli da dođu do lopte uprkos odličnoj odbrani.

27′ Dobrićeva trojka, faul u napadu Niba, crveno-beli imaju odličnu priliku da se odlepe

Dobijaju košarkaši Zvezde šansu da se odlepe. Prvo je Dobrić pogodio za tri, potom je Nibo napravio faul u napadu. 41:37 i napad za tim sa Malog Kalemengdana…

21′ Počelo drugo poluvreme, Kalinić i Volters odlični

Nikola Kalinić je vezao sedam poena, sa druge strane Volters je nakon promašaja uspeo da uhvati loptu i iznudi faul, pa crveno-beli imaju prednost od četiri poena, 36:32.

20′ Voltersov potez meča, Mitrović sa penala, Zvezda vodi na poluvremenu

Košarkaši Zvezde vode 29:27 nakon prelepog rolinga i pogotka Voltersa, a potom i poena Mitrovića sa linije za slobodna bacanja.

19′ Razmena dalekometnih pogodaka

Na koš gostiju odgovorio je Dobrić sa poludistance, 25:25.

18′ Egal u Areni

Mali broj poena postignut je za gotovo dve četvrtine, nerešeno je, tek 23:23, što je doneo Nejt Volters i to nakon što Davidovac nije uspeo da iskoristi kontru, ali je njegov promašaj pokupio američki plejmejker.

Ovacije za Nikolu Kalinića

14′ Nestvarna odbrana Kalinića

Bila je Zvezda nadomak ukradene lopte i to u momentu kada je Holins u trku za loptom izašao daleko van parketa. Kalinić je savršenom odbranom zaustavio napad rivala sa igračem više, potom je i Kuzmić mogao do ukradene lopte, ali nije uspeo u toj nameri. U poslednjim momentima napada Gilfaj je pogodio trojku, 19:17.

12′ Preokret Radonjićevih izabranika

Zakucao je Luka Mitrović za 15:14, potom je Nikola Ivanović realizovao oba penala, da bi nakon odlične odbrane i ukradene lopte Kalinića Simonović napravio grešku, bez potrebe pokušao da asistira Holinsu koji je bio okružen četvoricom igrača rivala, da bi nakon nove odlične odbrane i blokade Holinsa i Amerikanac pokušao da asistira u kontri, ali je pas ka Mitroviću presečen, pa je Nibo sa penala smanjio na 17:16.

Na tribinama oko 9.000 navijača, upućena poruka za Kosovo

Nisu pune tribine beogradske Arene, ali crveno-beli ipak imaju glasnu podršku. Takođe, najvatrenije pristalice su iskoristile priliku da pošalju poruku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji uz prateće pesme „Kosovo je srce Srbije“ i „Ko ne skače…“

Foto: Nova.rs
Foto: Nova.rs

10′ Preokret u Areni

Gilfaj igra odlično, pogodio je nakon prodora, pa tim iz Kaunasa vodi 14:13. Tim rezultatom je završena prva četvrtina.

9′ Gilfaj za tri, Radonjić zatražio tajm-aut

Rezerve gostujućeg tima unele su živost u igru tima u zelenoj opremi, a trojkom Gilfaja razlika je smanjena na samo jedan poen, 13:12, pa je trener Zvezde bio prinuđen da zatraži minut odmora.

7′ Kriza tima sa Malog Kalemegdana

Nakon odličnog početka usledio je period nešto lošije igre, što je Žalgiris iskoristio da se vrati u meč.

4′ Zvezda se odlepila

Volters je pogodio nakon sopstvenog promašaja, prethodno je Stefan Lazarević doneo 7:5, a nakon sjajne asistencije Voltersa i faula nad Kalinićem pri šutu, krilni košarkaš Zvezde doneo je svom timu 11:5.

2′ Odličan početak Zvezde, uzvratio Žalgiris

Poveli su 3:0 trojkom Davidovca, potom i dvojkom Voltersa, ali jsu Ulanovas i Strelnijeks trojkom doneli poravnanje, 5:5.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Dobro došli na prenos meča 3. kola Evrolige između Crvene zvezde i Žalgirisa na portalu Nova.rs!

Navijači Zvezde ne zaboravljaju preminulog druga

Marko Ivković Jagoda ubijen je u Istanbulu 21. novembra 2014. godine, a navijači Zvezde nisu propustili priliku da pomenu svog preminulog druga kom bi 12. oktobra bio rođendan.

Foto: Nova.rs

BONUS VIDEO Bajro Župić o dizanju Piksija u vazduh, bežanju Sliškovića, čuvanju Deja i „dozvoli za ubijanje“

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar