Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Mladi košarkaš Partizana Uroš Trifunović kaže da oseća da je kompletniji igrač u ovom trenutku nego na početku sezone.

On je takmičarsku godinu startovao na pozajmici u Mega Bemaksu, ali se vratio u „crno-bele“ posle samo dva kola ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ

Trifunović je za „Večernje novosti“ rekao da je uz saigrače u Partizanu postao bolji igrač.

„Ispostavilo se kao dobar potez to što sam se vratio sa pozajmice. Borio sam se za minutažu i nisam mnogo razmišljao. Nekad je bolje samo izaći i igrati, a ne plašiti se greške“, rekao je Trifunović.

On je dodao i da je navikao da je najmlađi u timu.

„Tako je bilo prošle godine i u Zemunu i u Partizanu. Tako je i u reprezentaciji, pa čak i kad sam bio u mlađim kategorijama samo sa svojim godištem… Rođen sam u decembru i onda opet svi ispadnu stariji. Postalo mi je normalno da imam neka posebna zaduženja, jer je svuda tako. Znam da na gostovanjima, na primer, treba posle treninga da ponesem peškire ili nešto slično. Saigrači nisu u fazonu da kažu: „Mali, ponesi mi patike“, nego mi uvek pomognu, pa mi onda ne pada teško“.

Trifunović je rekao da će pamtiti utakmicu protiv Virtusa u Bolonji, kada je pogodio dve trojke i pokrenuo preokret Partizana.

„Ostao sam sam u napadu, šutnuo i pogodio dva puta iz daljine. Puna hala, atmosfera baš dobra, navijači i domaći i naši… Lepo je bilo na tom gostovanju. Podrazumeva se da je kad igramo kod kuće, svaka utakmica posebna“, zaključio je Trifunović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare