Foto: KSS

Pobeda za pamćenje

U20 reprezentacija Srbije ostvarila je još jednu ubedljivu pobedu na Evropskom prvenstvu B divizije u Tbilisiju, pošto je savladala vršnjake iz Albanije sa čak 116:48 (37:11, 36:10, 21:13, 22:14).

Ekipa koju vodi selektor Vladimir Jovanović, novi trener Crvene zvezde, slavila je tako sa čak +68 u drugom kolu D grupe.

U nedelju od 17 časova, Srbija igra protiv Finske, rivala koga je pred put u Gruziju selektor Jovanović označio kao verovatno najtežeg u grupi.

Za manje od tri minuta utakmice protiv Albanije, „orlići“ su nanizali 13 poena, nijedan nisu primili. To je samo bio uvod u fenomenalno prvo poluvreme tokom kojeg je Srbija ubacila čak 73 poena, pa je na pauzu utišla sa kapitalom od 52 poena.

Sjajni procenti šuta, odlična kontrola skoka, malo grešaka i ravnomerno raspoređena minutaža viđeni su do kraja, pa su se svi igrači upisali u strelce protiv nejakih Albanaca.

Dvociren učinak ostvarili su Mihailo Bošković (20 poena, 8 asistencija), Luka Paunović (17 poena, 4/4 trojke), Petar Kovačević (14 poena), Marko Andrić (10 poena, 8 skokova) i Nikola Manojlović (10 poena).

U sastavu Albanije bolji od ostalih bili su Marvin Prodani sa 13 i Ričard Lilaj sa 12 poena.

BONUS VIDEO Mina i Nemanja Nedović – par iz snova

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar