Tristan Vukčević Foto:Pacific Press / ddp USA / Profimedia

Tristan Vukčević u Partizanu - odjeknuo je prelazak iz Reala i potpis višegodišnjeg ugovora sa crno-belima, biće veliko pojačanje iako ima tek 18 godina.

Tristan Vukčević je 11. marta prošle godine proslavio 18. rođendan, važio je za veliku nadu Reala, ali će od sada raskošan talenat pokazivati u dresu Partizana.

PROČITAJTE JOŠ

O kakvom talentu se radi svedoči i to da je leta 2020. priključen prvom timu Reala kao 17-godišnjak, a Madriđani su ga doveli iz Olimpijakosa krajem jula 2018. verujući da će brusiti biser kao što je bio Luka Dončić.

Tristan je sin Dušana Vukčevića, bivšeg igrača Olimpijakosa, Reala i Montepskija, i nekadašnjeg reprezentativca SCG. Sa juniorima Reala igrao je fajnal-ejt Evrolige, a talenat i partije iznad svog uzrasta nisu promakle treneru Reala Pablu Lasu, pa ga je bacio u „vatru“ da oseti čari seniorske košarke kao tinejdžer.

Već na jesen 2020. osetio je čari debija u dresu španskog velikana. Odigrao je četiri minuta, postigao dva poena i zabeležio isto toliko skokova u pobedi nad Gran Kanarijom (90:65), u ACB ligi.

Pored visine od 209 centimetara ima i zavidnu tehniku, brze ruke i izuzetnu spretnost u reketu shodno visini. Prepoznavanje situacija i čitanje igre odlična su polazna osnova za nadogradnju. Zanimljive je građe za modernu košarku, s godinama će stići i neophodna masa, a talenat je već sada i te kako primetan.

Ono što Vukčevića odvaja od drugih talentovanih centara jeste „mekana“ ruka i činjenica da može da bude opasan u šutu za tri poena, čeka ga ozbiljan rad i prilagođavanje na seniorsku košarku u potpunosti.

Tristan Vukčević Foto:AgenciaLOF / Actionplus / Profimedia

Jednu od najboljih partija u dresu Reala imao je protiv Betisa, protiv koga je zabeležio 11 poena, četiri skoka i tri asistencije. Pažnju je privukao i na društvenim mrežama kako trenira sa legendom Reala Felipeom Rejesom sa kojim je radio na brojnim elementima centarske tehnike, koje Španac sigurno može da mu prenese.

Odličan je bio i protiv Barselone, bio je jedan od najzaslužnijih za pobedu u El Klasiku, u aprilu prošle godine. Postigao je 11 poena, a posebnu težinu ima trojka koju je pogodio na 1:05 pre kraja meča, čime je odveo Real na 81:74.

Vukčeviću se predviđao put Luke Dončića, što dovoljno govori o kvalitetima koje poseduje, ali ga se Real ipak odrekao. Kada je reč o reprezentaciji, Tristan je birao između Grčke, gde je odrastao, Španije, Italije (u kojoj je rođen) i Švedske, jer mu je majka Šveđanka, ali se odlučio za Srbiju, odakle mu je otac Dušan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare