Partizanov ludi transfer: Doveo Tristana Vukčevića iz Reala

Košarka 27. jan. 202213:58 > 14:18
Podeli:
Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Prava košarkaška bomba je odjeknula - Tristan Vukčević je novi igrač Partizana, a među crno-bele došao je iz madridskog Reala.

Pre pet dana je grčki „Totalbasket“ najavio transfer mladog Vukčevića koji se sada ostvario. Iako se pričalo o pozajmici, ipak je u pitanju trajni prelazak iz Madrida u Humsku.

„Potpisali smo višegodišnji ugovor sa mladim srpskim igračem Tristanom Vukčevićem. Tristan je jedan od najvećih talenata naše košarke. Partizan je poznat u istoriji po tome što je stvarao najbolje igrače na centarskim pozicijama, tako da se tradicija nastavlja. Ovaj potez je naš zalog za budućnost“, izjavio je Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan, za Tanjug.

PROČITAJTE JOŠ

Tristan Vukčević je rođen marta 2003. godine, visok je 213 centimetara i igra na poziciji centra. Ima sportske gene, jer mu je otac Dušan Vukčević takođe bio košarkaš i reprezentativac SCG.

Partizan na unutrašnjim pozicijama ima nekoliko vrlo dobrih igrača poput Alena Smailagića, Zeka Ledeja, Balše Koprivice i Matijasa Lesora, a 18-godišnji, supertalentovani centar je ogromno pojačanje.

Trener Željko Obradović insistira na radu sa mlađima, koje maksimalno pokušava da angažuje.

Inače, srpsko košarkaško čudo želi i može da igra za reprezentaciju Srbije, ali na to mora da sačeka još dve i po godine, o čemu je Nova.rs detaljno pisala u maju 2021.

Njegov otac je rođen u BiH i ima srpsko i grčko državljanstvo, majka mu je Šveđanka, a on je rođen u Italiji. Najveći deo života proveo je u Grčkoj i tu dolazimo do začkoljice.

„Prema propisima je zabranjen međunarodni prelazak nekog igrača iz jednog kluba u drugi pre 18. rođendana, osim u posebnim slučajevima kada odluku o tome donosi generalni sekretar FIBA. Tristan je kao igrač iz Grčke, jer mu otac ima i grčko državljanstvo, prešao u Real, a jedan od dokumenata potreban da bi FIBA donela pomenutu odluku je da se igrač obaveže da će nastupati za reprezentaciju matične zemlje, odnosno zemlje iz koje prelazi, do 21. godine. Tako je Tristan potpisao da će igrati za Grčku da bi otišao u Real. Ako želi može da igra za tu reprezentaciju, ako ne želi ne može da igra ni za koga drugog do 21. godine. Njegova želja je da igra za Srbiju i to nije sporno, samo ćemo sačekati još tri godine“, objasnio je tada potpredsednik KSS Nenad Krstić za Nova.rs.

BONUS VIDEO Kakav je Željko Obradović u kancelariji i zašto mu nema ravnog u odnosu s igračima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Komentari

Vaš komentar