Dušan i Tristan Vukčević Foto: Đ. Matić

Tristan Vukčević, veliki košarkaški talenat koji u Realu traži put do vrha, biće reprezentativac Srbije, potvrdio je njegov otac Dušan.

PROČITAJTE JOŠ

Vukčeviću se predviđa put Luke Dončića, što dovoljno govori o kvalitetima i ambicijama koje u Realu imaju. Ujedno, taj kvalitet govori i o želji Španaca da ga pridobiju i da zaigra za Furiju, ali do toga neće doći.

Ponoviće se Dončićev scenario jer je Luka izabrao Sloveniju, a ovde je veliku ulogu imao tata.

Momak rođen 2003. godine je došao u Real iz Olimpijakosa krajem jula 2018. godine, a za Nova.rs, nekada slavni igrač Dušan Vukčević je još prošle godine nagovestio da će on izabrati Orlove.

“Mnogi su pitali, od Švedske, Grčke, pa nadalje, ali odučili smo, naravno presudna je bila Tristanova volja i želja da igra za Srbiju. Želimo da njegova reprezentativna budućnost bude u dresu Srbije”, rekao je prošle godine Dušan Vukčević za Nova.rs.

Da se ništa nije promenilo, potvrđuje i izjava koju je Vukčević dao Špancima i Italijanima, raspršio im je nade gostovanjem na radiju Onda Madrid. Zanimljivo je da su se raspitivali još Grci i Šveđani, ali Srbija je prvi i jedini izbor.

„Tristan ima srpski pasoš, uskoro će dobiti i španski, ali je izabrao Srbiju“, otkrio je Dušan za španski „Onda Madrid“.

Tristan je 11. marta proslavio 18. rođendan, a nedavno je protiv Betisa imao 11 poena, četiri skoka i tri asistencije, što je bila najava velikih dana u Realu, zbog čega su i mediji u Španiji počeli više da se interesuju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare