Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Tristan Vukčević više nije košarkaš Partizana. Ova vest je odjekunula kao bomba usred sezone pred odlučujuće mečeve crno-belih u Evroligi i ABA ligi.

Prava na Tristana Vukčevića imaju Vašington Vizardsi koji su ga draftovali u drugoj rundi kao 42. pika 2023. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Vukčević je i prošlog leta igrao letnju ligu za Vašington, a kako u dresu Partizana izuzev kratkog perioda na startu sezone nije dobijao priliku, u klubu su odlučili da prihvate ponudu Vašingtona koji ga želi već sada u toku sezone u svojim redovima.

On je tokom Letnje lige odigrao četiri utakmice za Vašington na kojima je beležio 11,8 poena, 6,5 skokova i 1,3 asistencije i jednu blokadu.

Ove sezone je u 12 utakmica koliko je igrao u Evroligi u Partizanu za 9,19 minuta u proseku na terenu postizao 4,2 poena uz 2,3 skoka i 0,5 asistencija.

U ABA ligi je na terenu igrao u 14 mečeva na kojima je postizao 10,9 poena uz 3,6 skokova i 0,6 asistencija.

„Naš dosadašnji prvotimac, Tristan Vukčević je iskoristio mogućnost da aktivira otkupnu klauzulu i nastavi karijeru u NBA. Sedmocifreno obeštećenje će, prema prethodno postignutom dogovoru, biti podeljeno između Real Madrida i Partizana! Tristane, hvala na svemu i srećno“, napisao je Ostoja Mijailović, predsednik Partizana, na Tviteru.

BONUS VIDEO TOP 10 blokova Evrolige u februaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar