Foto: STARSPORT/ Peđa Milosavljević

Trener Partizana Andrea Trinkijeri kaže da utakmica sa Trentom crno-belima dugoročno može doneti mnogo, ali da treba ići korak po korak.

 

Beograđani su uoči poslednjeg kola druge faze Evrokupa izborili prvu poziciju u grupi, ali bi im trijumf doneo prednost domaćeg terena do kraja Evrokupa.

„Nama pobeda dugoročno može mnogo da znači. Ali, moramo ići korak po korak. Za početak, želimo da pred našim navijačima odigramo dobru utakmicu i da se izborimo za pobedu“, ističe Trinkijeri.

Sa druge strane, Italijani su izgubili sve šanse da se nađu u plej-ofu.

„Utakmica sa Trentom je specificna i na svoj način izuzetno teška. Oni imaju dobre igrače, u stanju su da odigraju dobro, ali to u ovoj Top 16 fazi nisu do sada pokazali. Sada nemaju šta da izgube i igraju da ostave što bolji utisak u svom poslednjem meču sezone u ovom takmičenju“.

Crno-beli će posle duže vremena ponovo igrati pred publikom u Beogradskoj areni.

„Malo smo se uželeli igranja u toj atmosferi, iako imamo fantastičnu podršku gde god da se pojavimo“, zaključio je Italijan.

Kapiten Novica Veličković nada se da će dvorana biti ispunjena.

„Igramo protiv ekipe koja ima šta da pokaže i verujem da će dati sve od sebe da u poslednjem mecu ostave što jači utisak. Moramo biti maksimalno koncentrisani i spremni da 40 minuta igramo u jakom ritmu. Posle mesec dana igramo u Areni, prethodni put je bila puna. Iskreno, mnogo bi nam značilo da i sada poseta i energija sa tribina budu na slicnom nivou“, poručio je iskusni krilni centar.

Duel dva tima na programu je u sredu do 21 sat.