Foto: REUTERS/Cary Edmondson/Guliver
Foto: REUTERS/Cary Edmondson/Guliver

Alen Smailagić novi je košarkaš Partizana u koji je stigao iz NBA lige, i to kao šesto pojačanje crno-belih otkako je na klupu seo Željko Obradović.

Doskorašnji krilni centar Golden Stejt Voriorsa potpisao je trogodišnji ugovor sa Partizanom, a slavni stručnjak nastavio je da pravi strašnu ekipu za napad na trofeje.

PROČITAJTE JOŠ

„Smailagić je šesto pojačanje Partizana ovog leta! Dvestaosam centimetara visoki košarkaš, rođen 18. avgusta 2000. u Beogradu, potpisao je trogodišnji ugovor sa crno-belima. Doskorašnji krilni centar Golden Stejt Voriorsa, javnosti je postao poznat kao mladi igrač KK Beko iz Koteža, odakle je 2018. godine otišao u NBA G ligu, kao u datom trenutku najmlađi košarkaš ikada draftovan od strane nekog tima iz NBA razvojne lige“, navode crno-beli na društvenim mrežama.

Nakon što je izabran od strane Saut Bej Lejkersa, Smailagić je trejdovan u Santa Kruz Voriorse, za koje je u sezoni 2018/19 odigrao 47 utakmica.

„Na NBA draftu 2019. godine, Smailagić je odabran kao 39. pik od strane Nju Orleans Pelikansa, odakle je trejdovan u Golden Stejt. Tokom dve sezone u San Francisku, odigrao je 29 utakmica, uz još 21 u dresu razvojne ekipe Santa Kruz Voriors“, dodaju iz Humske.

Četvrtog dana avgusta Smailagić se zvanično rastao sa Golden Stejt Voriorsima, a dva dana kasnije se obavezao na vernost crno-belima.

Budućnost srpske košarke je šesto pojačanje Željka Obradovića otkako se legendarni trener vratio u Partizan. Pre Smailagića doveo je i Rodionsa Kuruksa, Kevina Pantera, Zeka Lideja, Dalasa Mura i Aleksu Avramovića..

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare