Toni Parker
Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Vlasnik Asvela Toni Parker govorio je o bivšem košarkašu francuskog tima Edvinu Džeksonu, koji je nedavno napustio redove evroligaša i otišao u Estudijantes.

 

Džekson je u februaru na jednoj konferenciji za medije rekao da se nije vratio u Asvel da bi igrao pet minuta po utakmici i da je nezadovoljan minutažom koju dobija.

Parker je u intervjuu za „RMC Sport“ imao svoj komentar na njegov odlazak.

„Moja prva reakcija? Bio sam razočaran. Mislio sam da je pametniji od toga. U toj fazi karijeri u kojoj se on nalazi, veoma si svestan toga da ne možeš da kažeš u javnosti sve što se dogodi u svlačionici. Svako je frustriran nečim, ali ne možemo svi izaći pred novinare i reći čime smo nezadovoljni, to se rešava razgovorom“, rekao je Parker.

On je dodao da nije bilo mnogo opcija pošto je Džekson izašao u javnosti.

„Morao sam da stanem u odbranu trenera i njegove odluke, niko nije iznad kluba i projekta koji gradimo godinama. To će uvek biti važnije od svih i svega. Uloga trenera u našem klubu je i dalje veoma važna. On nekada mora da natera ljude da urade nešto, nekada mora da više, da zahteva disciplini. Ako ne možeš da igraš pod takvim uslovima moraš da promeniš klub, jer Asvel je tim koji želi da pobeđuje“.

ASVEL u elitnom takmičenju sada ima 10 pobeda i 17 poraza i nalazi se na 14. mestu na tabeli.