Lučić pokušava da poentira na meču sa Olimpijakosom, Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Košarkaši Monaka pobedili su Žalgiris posle produžetka sa 107:98 u meču 15. kola Evrolige, a Bajern iz Minhena je izgubio od Olimpijakosa 83:60.

Saša Obradović se pobedom vratio na klupu „kneževa“, mada je Monako imao šansu da meč reši i pre dodatnih pet minuta produžetaka.

PROČITAJTE JOŠ:

Ni dobro izdanje Janisa Strelnijeksa nije pomoglo Žalgirisu, iako je ubacio Monaku 22 poena. Pomogao mu je Arturas Milaknis sa 19 poena.

Obradovićev tim su predvodili Majk Džejms sa 20 poena, Dvejn Bejkon sa 19, 13 je imao Alfa Dialo, a Rob Grej i Vil Tomas po 12, dok je Danilo Anđušić ubacio samo dva.

Nedugo nakon što je klupu Monaka napustio Zvezdan Mitrović, Džejms, sa kojim je Mitrović bio u svađi, zablistao je u punom sjaju.

Svojom dvojkom je prvu četvrtinu rešio u korist Monaka 22:21, a tvrdo je bilo sve do poluvremena na kom je Monako imao pet poena viška.

Žalgiris je preokrenuo tokom treće deonice i pogotkom Taja Vebstera, a onda trojkom Milaknisa i košem Lukasa Lekavičusa otišao na 70:61.

Monako se tokom četvrte četvrtine vratio, poveo i onda u finišu imao četiri koša viška na 50 sekundi pre kraja.

Usledila je trojka Litvanaca, ovog puta je bio precizan Tajler Kavano koji je vratio totalnu neizvesnost na pola minuta pre kraja.

Grej je sve mogao da reši sa linije za slobodna bacanja na osam sekundi pre kraja, ali je promašio jedan penal u trenutku kad je Monako imao poen prednosti.

„Kneževi“ su otišli na 95:93, Edgaras Ulanovas je pogodio za produžetak, da bi tek tamo Bejkon, Džejms i Grej prelomili meč.

Foto: Đorđe Kostić/Starsport

Bajern je u svom okršaju sa Olimpijakosom pokazao slabo šutersko izdanje, dok je pirejski tim dominirao u procentima za dva poena.

Najefikasniji je kod pobednika bio Saša Vezenkov sa 16 poena, Janulis Larenzakis je ubacio 15, a Tomas Vokap 13, dok je u Bajernu samo Ogastin Rubit imao deset poena, a ostali manje.

Ognjen Jaramaz je imao šest poena i po dve asistencije i ukradene lopte, dok je Vladimir Lučić postigao osam poena uz tri skoka.

Loš početak koštao je nemački tim koji je već u prvoj deonici zaostajao sa 26:10, da bi na poluvremenu ta razlika bila još veća – 49:24.

Olimpijakos je bio nadomak 30 poena prednosti posle 30 minuta, pa je u završnih deset minuta samo sačuvao veliku prednost.

Bajern sledeći meč igra u Beogradu protiv Crvene zvezde u subotu od 20 sati i 45 minuta.

Evroliga, 15. kolo:

CSKA – Uniks 67:88

Žalgiris – Monako 98:107

Olimpijakos – Bajern 83:60

Asvel – Zenit 61:71

Utorak:

Anadolu Efes – Baskonija 87:72

Fenerbahče – Makabi (TA) 90:79

Crvena zvezda – Barselona 69:76

Olimpija Milano – Panatinaikos 75:54

Real Madrid – Alba 87:64

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Uroš Trifunović probao da zakuca i raskrvario glavu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar