Milenko Tepić i zvanično je postao košarkaš Mega Bemaksa
Foto: Mega Bemaks

Milenko Tepić je i zvanično novi igrač Mega Bemaksa, potvrđeno je na klupskom sajtu.

Mega je napravila još jedan korak ka kompletiranju ekipe za predstojeću sezonu.

PROČITAJTE JOŠ

Ugovor je potpisao iskusni, bivši srpski reprezentativac Milenko Tepić (33), kao što je Nova.rs nedavno i najavila. On će se uskoro i priključiti treninzima ekipe Vladimira Jovanovića.

„Jako mi je drago što sam ponovo u Beogradu i što sam postao član Mege. Iako je Mega klub koji razvija mlade igrače, u razgovoru sa klubom i trenerom Jovanovićem sam uvideo da mogu da pronađem svoje igračko mesto i ulogu, koja je na neki način i mentorska. Daću sve od sebe da tim mladim momcima pomognem da stasaju u dobre igrače i ispune svoj potencijal, a da to urade praveći što je moguće bolje rezultate. Unapred se radujem novoj sezoni“, rekao je Tepić za klupski sajt.

Tepić je rođen 27. februara 1987. godine u Novom Sadu, visok je 202 centimetra i igra na poziciji beka. U bogatoj igračkoj karijeri nastupao je za Vojvodinu, Partizan (u dva navrata), Panatinaikos, Sevilju, Lijetuvos Ritas, PAOK (u dva navrata), Orlandinu, Brindizi, Vareze, dok je prošlu godinu završio u Iraklisu.

Sa PAO je osvojio Evroligu 2011. godine uz dve titule u Grčkoj, a sa Partizanom je osvojio devet trofeja (tri ABA lige, četiri Superlige i dva Kupa Radivoja Koraća).

Tepić je osvojio i četiri zlata na evropskim prvenstvima u mlađim nacionalnim selekcijama, dok sa prvim timom Srbije ima srebro na Evrobasketu 2009. u Poljskoj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram