Foto: Reuters / Sport NBA / Guliver

Član šampionske generacije Čikago Bulsa Stiv Ker je govorio o svom fizičkom obračunu sa Majklom Džordanom.

Sve se dogodilo uoči sezone 1995/96, koja je kasnije završena šampionskom titulom za Bulse.

PROČITAJTE JOŠ

„Rekao bih da je sukob definitivno pomogla našem odnosu, iako to verovatno u najmanju ruku čudno zvuči. Ne bih to preporučio nikome. Mislim da naš sukob treba shvatiti u kontekstu intenzivne konkurencije. Jedna stvar koja je tada bila rasprostranjenija, nego sada, jeste intenzitet treninga“, naveo je Ker.

On je istakao da veruje da su treneri da smo sada pametniji u očuvanju uma i tela naših igrača.

„Sada nemamo toliko dana treninga, više se radi na odmoru i oporavku, tako da nema ni toliko rivaliteta. Veći deo današnjeg procesa je dobar – pogledajte samo kako igra Lebron u svojoj 17. ili 18. sezoni, kako god to nazvali. Čini mi se da je Majkl Džordan igrao samo 12 ili 13 godina. Moja poenta je da su treninzi tada bili zaista intenzivni, i činili su veliki deo onoga što su Bulsi i Majkl postavili kao standard za našu igru. Treninga na kojima je dolazilo do fizičkih obračuna je bilo ne samo u tom timu, a verovatno su bila tri takva treninga tokom godine u Bulsima, nego i u ma kom drugom timu za koji sam igrao krajem ’80. i početkom ’90, bilo je po nekoliko vrlo borbenih treninga. Zaista je bilo mnogo rivaliteta i stvari bi se otele kontroli ponekad, ali to stvarno nije bilo ništa posebno veliko, niti mnogo važno u opštoj slici. Što se mog slučaja tiče, Majkl me je definitivno testirao, ja sam odgovorio i mislim da sam prošao test, a on me je posle toga još više testirao“, rekao je Ker.

On je govorio i o Džordanovoj odluci da ode iz košarke i posveti se bejzbolu.

„Uvek ću tvrditi da je razlog zbog kojeg je Džordan otišao i igrao bejzbol bio taj što je bio emocionalno istrošen od stalnog nadzora koji je stvarno samo on osećao. Gledajući ga, u vreme kada sam stigao u Bulse, i prateći njegov život u poređenju sa svima drugima… To je bilo ludilo. Dakle, mislim da mu je bilo svega preko glave i da je zato na kratko malo odstupio, a onda se vratio, i bio je spreman za povratak u igru“, rekao je Ker.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar