Stefan Lazarević protiv Budućnosti; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Neočekivano, iz drugog plana, košarkaš Crvene zvezde Stefan Lazarević došao je do prilike da napravi najlepšu individualnu priču u ovoj sezoni

PROČITAJTE JOŠ

Lazarević je već u zrelim igračkim godinama (25), ali je predugo čekao na pravi trenutak da pokaže potencijal, zbog brojnih teških momenata.

Ponikao je u mlađim kategorijama Zvezde, bio je kapiten generacije koja je 2014. osvojila u Milanu juniorsku Evroligu, bio je u idealnoj petorci tog turnira, već 2014. je i zabeležio seniorski nastup protiv Krke u ABA ligi, sa reprezentacijom je osvojio dve evropske medalje, U16 bronzu i U18 srebro.

U avgustu 2014. je potpisao četvorogodišnji ugovor sa klubom, prosleđen je na pozajmicu FMP-u, a novi ugovor je potpisao u septembru 2017.

Ipak, usledila je nova pozajmica FMP-u, a koban je bio momenat povrede baš na meču protiv Crvene zvezde.

U februaru 2018. je na Kupu Radivoja Koraća doživeo povredu prednjih ukrštenih ligamenata, zbog čega je iznet u suzama, van parketa je proveo ostatak sezone i celu narednu, 2018/2019.

Foto:Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Tek posle 21 meseca pauze, zaigrao je opet 20. decembra 2019, krenuo je od nule i sada se sve poklopilo za njegov povratak u žižu.

Deluje kao prototip igrača po merilima Dejana Radonjića, koji je prošlu sezonu proveo radeći „u hodu“ sa onim što je zatekao i nasledio od Saše Obradovića.

Sada, kada je formirao ekipu po svojim afinitetima, svi kvaliteti Lazarevića došli su do izražaja, uspeo je da maksimalno iskoristi kadrovske probleme i nametne se, što je na svojoj koži osetio i Makabi.

U jednom trenutku utakmice, pri 58:40 za Crvenu zvezdu, Evroliga je objavila podatak da je Zvezda bila u plusu od 25 poena dok je Lazarević bio na terenu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Uncle Screw (@uncle.screw)

Deluje Lazarević spremno da nadoknadi najveći jaz karijere, u kom je pregrmeo mnogo problema tokom rehabilitacije, pa je procenjen oporavak od 7-8 osam meseci izgledao kao večnost.

Tek posle 21 meseca snova o parketu, Vlada Jovanović mu je dao šansu u dresu FMP-a protiv Krke, a posle probijanje psihološke barijere zbog povrede, ništa nije moglo da zaustavi Lazarevića na putu do dresa Zvezde.

Koliko je Dejanu Radonjiću važno da iz Lazarevića izvuče maksimum, svedoči jedna scena sa poluvremena protiv Budućnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Igrao je odličnu odbranu do završnog skoka posle slobodnog bacanja, kada je popustila koncentracija i kada je dozvolio dva laka poena Podgoričanima, pognute glave je otišao do svlačionice, pošto je Radonjić dotrčao do centra terena i „streljao ga pogledom“.

Sada, dok su mnogi igrači povređeni, Stefan Lazarević potvrđuje da se to neće osetiti i odaje utisak igrača iza kog je već nekoliko ozbiljnih evroligaških godina iskustva, a ne odlazaka kod lekara.

„Sad je malo drugačije, prošao sam i neke teške stvari kroz karijeru tako da mi je sada mnogo lakše s te strane, radim, trudim se i iz toga crpim samopouzdanje. Zahvalan sam što svaki put imam mogućnost da istrčim samo na teren, da odradim zagrevanje i imam priliku da zaigram. Kad ste dugo odsutni i ne znate da li ćete se vratiti, zahvalnost prema tome je velika i sve što dođe preko je veliki plus“, rekao je nedavno, posle deklasiranja Splita sa 97:61.

Zbog svega što je prošao, na svaki meč izlazi kao da je poslednji, to ga je čak umalo skupo koštalo i na meču protiv Budućnosti, kada se u jednoj borbi za loptu kada je već bio rešen meč ugruvao i pao na glavu.

Nije mu bilo lako da se vrati na klupu, bio je dezorijentisan, ali je na kraju sve dobro prošlo po njega. Ne i po Makabi.

Lazarević jeste okom statistike ubacio samo šest poena (3/3) uz dve asistencije, tri skoka i četiri ukradene lopte, ali njegov učinak bio je baš ono što Dejan Radonjić najviše voli, a što statistika ne beleži.

BONUS VIDEO Dejan Savić i Ivica Tucak nasmejaće vas do suza kao nikad pre

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar