Crvena Zvezda v Barcelona-Euroleague 2020/21
Foto: Pedja Milosavljevic/ Starsport.rs ©

Košarkaši Crvene zvezde već su prevazišli očekivanja startom sezone, koji su obeležile brojne povrede i kadrovski problemi.

Nije bilo Branka Lazića dugo, kao ni Ognjena Dobrića i Dejana Davidovca, Maik Cirbes je morao u izolaciju zbog korone, Eron Vajt se povredio, nema Ostina Holinsa, čak je postojao strah da će se Stefan Lazarević teže povrediti protiv Budućnost, ali sve to Zvezda je prevazišla na startu sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Pobeđivala je Bajern i Panatinaikos u pripremnom periodu, bilo je 83:55 protiv Grka i 70:68 protiv Nemaca, a u sličnom maniru nastavilo se u zvaničnim mečevima.

Defanzivna klinika svela je sve rivale na maksimum od 63 poena, niko ovu granicu nije prevazišao, a Zvezda je igrala protiv Fenera, Budućnosti i Makabija, uz Split koji je očekivano pao, sa 97:61.

Fener je pobedio sa 61:57 na startu Evrolige, ali je i u tom meču Zvezda na gostovanju bila u igri do same završnici, bez brojnih igrača i sa osmoricom u rotaciji.

Tada nisu igrali Gušić, Uskoković, Davidovac i Dobrić, protiv Budućnosti (71:63) su se upravo Davidovac i Dobrić priključili, a niz dobrih mečeva krunisan je dominacijom protiv Makabija u Tel Avivu.

Sam pogled na kalendar do kraja oktobra, Zvezdi daje mogućnost da se nada dobrom učinku već u sredu 13. oktobra, kada gostuje Žalgiris u Areni, tim koji je pretrpeo smenu trenera i kom sada dolazi Jure Zdovc.

Žalgiris je izgubio od Zenita i Asvela na startu, a Zvezda kao domaćin želi da spreči šok terapiju, a već dva dana kasnije, sledi gostovanje CSKA u Moskvi.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Jasno je kakvo će to biti gostovanje u duplom kolu, ali je potom Alba prilika da se napadne novi trijumf na domaćem parketu, 22. oktobra.

Zatim slede dva nova gostovanja, 26. i 28. oktobra, Monaku i Armaniju, a preklapanja ABA mečeva su takva da će Zvezda 17. oktobra dočekati Cedevitu Olimpiju, zatim i Albu.

Vezuje gostovanja Mornaru i Monaku, imaće jake jadranske provere, ali u kombinaciji sa evroligaškim mečevima u kojima može da se nosi sa rivalima.

Uz sve to, treba imati u vidu i da će se polako kompletirati igrački kadar, a Zvezda će potom imati lepu uvertiru za novembar, jer 1. dana 11. meseca čeka Megu, tri dana kasnije i Panatinaikos, kom je držala već čas u pripremama.

Radonjić je posle Makabija najavio i da će se tim polako kompletirati, pa će se samo Vajt čekati. Ipak, sjajno snalaženje Luke Mitrovića na centarskoj poziciji je sve iznivelisalo.

Budi se i Ognjen Kuzmić, pa će Maik Cirbes imati priliku da se vrati u život karijerno – Dejan Radonjić mu je prilika, kod njega je i najbolju košarku u karijeri i igrao.

„Iskren da budem, imali smo specifičan period za nama. Ostali smo u Istanbulu bez Holinsa, Dobrić i Davidovac su se vratili posle dužeg vremena i igrali u ABA ligi prethodni meč. Igrali smo veoma dobro večeras, svako pojedinačno. Vajt nije spreman, potrebno mu je još dva meseca da se vrati, ali se nadam da će svi ostali biti brzo u trenažnom procesu“, zaključio je Radonjić posle Makabija, a pred nastavak velikog oktobarskog ciklusa.

Kalendar KK Crvena zvezda do kraja oktobra

13. oktobar, Crvena zvezda – Žalgiris, Evroliga

15. oktobar, CSKA – Crvena zvezda, Evroliga

17. oktobar, Crvena zvezda – Cedevita Olimpija, ABA

22. oktobar, Crvena zvezda – Alba, Evroliga

24. oktobar, Mornar – Crvena zvezda, ABA

26. oktobar, Monako – Crvena zvezda, Evroliga

28. oktobar, Armani – Crvena zvezda, Evroliga

BONUS VIDEO Tucak: Radio bih u Srbiji, nemam problem s tim

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar