Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Stefan Jović, bivši plejmejker Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, nalazi se na listi želja Panatinaikosa.

PROČITAJTE JOŠ...

Jović je u februaru zbog lošeg finansijskog stanja u Himkiju napustio ekipu iz Podmoskovlja, nakon čega su počele priče o njegovom potencijalnom povratku u Crvenu zvezdu. Iako su crveno-beli gotovo sigurno kandidati za Jovićev potpis, pogotovo ukoliko budu uspeli da se domognu Evrolige (bilo preko Budućnosti ili zahvaljujući specijalnoj pozivnici elitnog takmičenja), u prvi plan je iskočio PAO.

Ekipa iz Atine je odigrala jednu od najgorih sezona u istoriji, kada je u pitanju Evroliga, zauzeli su 16. mesto do 18 timova, pa „zelene“ očekuje veliki broj promena kako bi u sezoni 2021/2022 bili konkurentniji, a prema pisanju turskih medija, Jović je jedan od glavnih kandidata.

Ukoliko zaduži dres nekadašnjeg šampiona Evrope, Jović bi se našao u istom timu sa Nemanjom Nedovićem.

Sa druge strane, plejmejker reprezentacije Srbije bi u dresu Crvene zvezde imao znatno ozbiljniju ulogu, dok bi crveno-belima ujedno i u velikoj meri olakšao situaciju kada je u pitanju pozicija organizatora igre. Doduše, pitanje je da li Jović fizički može da iznese ulogu prvog plejmejkera, s obzirom na dugogodišnje probleme sa leđima, ali ukoliko su oni sanirani u dovoljnoj meri, nema sumnje da bi rekorder (deli prvo mesto sa Fakundom Kampacom sa po 19 asistencija) po broju asistencija mogao da bude jedan od najvažnijih šrafova u prvoj ekipi koju će Dejan Radonjić samostalno formirati u svom drugom mandatu na klupi tima sa Malog Kalemegdana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare