Foto: Promo

Proslavljeni asovi birali talente za Mozzartov projekat besplatnih škola sporta.

PROČITAJTE I OVO

Za velike snove potreban je samo jedan hrabar dvokorak, podrška roditelja i asistencija proslavljenih asova!

Stefan Jović i Željko Rebrača izmamili su ovacije na otvorenom času pod obručima niškog SC „Šivara“, a na desetine dece biće odabrano za Mozzartovu besplatnu školu košarke koja se realizuje u saradnji sa KK Marinos. Dečaci i devojčice koji sanjaju da krenu stopama slavnog Nišlije i čuvenog „Bananamena“ dobilo je priliku da trenira pred idolima, a najbolji će šest meseci pohađati školicu bez ikakve novčane nadoknade.

Foto: Promo

Najbolji idu kod Teodosićev kamp

Besplatna škola košarke realizuje se u saradnji sa KK Marinos u SC „Šivara“ u Nišu, gde će deca trenirati dva puta nedeljno tokom šest meseci. Najtalentovaniji dobiće priliku da idu na kamp kod Miloša Teodosića (Teo 4).

Mozzartov projekat podržalo je Ministarstvo omladine i sporta, a na događaju u Nišu bio je gradski većnik za sport Aleksandar Stojičić. I dalje su u toku prijave za preostale dve školice – rukometa u Aranđelovcu i odbojke u Beogradu, a sve informacije možete pronaći OVDE.

„Mnogo porodica ne može da priušti treninge deci. Ovo je i sjajan način da najmlađe motivišemo da se bave sportom. Videli smo mnogo talentovanih devojčica i dečaka i nadam se da će se baš na ovom terenu izroditi neki novi biser. Hvala Mozzartu na svim idejama, a Marinosima na uslovima koje su omogućili deci – istakao je Stefan Jović, koji je nasmejanim klincima delio savete, učio ih kako da vode loptu, šutiraju na koš…

Na kraju im je poslao poruku da budu istrajni:

„Najvažnije je da razviju ljubav prema košarci, da daju sto odsto i da veruju. Biće mnogo uspona i padova, ja sam se često pitao da li da odustanem, ali uvek je košarka bila iznad svih problema. Imao sam veliku podršku porodice i to je savet i za roditelje, da budu uvek uz svoje klince i da ih podrže“.

Foto: Promo

Igra je počela u Beogradu, na otvorenom času fudbala sa asom Crvene zvezde Aleksandrom Kataijem, a nastavljena je u Nišu.

Pored besplatnih škola fudbala i košarke, u sklopu velikog Mozzartovog projekta deca će moći da se pokažu i na rukometnom terenu u Aranđelovcu (25. april sa Ratkom Nikolićem), odnosno na odbojkaškom (Novi Beograd, 8. maj, Vesna Čitaković).

Foto: Promo

Željko Rebrača, jedan od najboljih centara sveta tokom devedesetih i osvajač medalja na najvećim takmičenjima, prvi put je uzeo loptu sa 14 godina, što je dokaz da za sport nikada nije kasno.

„Svi ovi klinci na prvom mestu treba da postanu dobri ljudi, a onda mogu da uspeju bilo gde. Sport zbližava ljude, uči te onim osnovnim principima života, a da li će neko na kraju biti i vrhunski sportista, nije toliko važno. Bitno je samo da postoje ovakvi projekti, da motivišemo decu. U moje vreme je sve bilo drugačije, menjao sam šinobuse i autobuse da bih došao na trening, ali mi ništa nije bilo teško. Imali smo energije, sve je bila igra. A ono što se posle dogodilo je samo posledica svega toga. Zato svako treba da sanja najveće snove, a ako su posvećeni i vole ono što rade, mogu i da ih ostvare“, naglasio je Rebrača.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar