Foto: AP Photo/Jeff Chiu

Četiri duga meseca su prošla bez Stefa Karija na terenu. Košarkaš Golden Stejta se posle dugotrajne rehabilitacije konačno vratio pod obruče, ali je njegov tim poražen od šampiona, Toronta, 113:121.

Pretposlednjeg dana oktobra prošle godine, meč sa Finiks Sansima bio je koban za Karija.

Posle duela za loptu sa centrom Sansa Aronom Bejnsom, dogodila mu se povreda. Bejns je pao svom težinom na njegovu levu ruku i polomio je.

Uzbuđenje je doseglo vrhunac uoči početka susreta sa Torontom kada je spiker u dvorani najavio da se događa nešto što su svi dugo očekivali.

„Jedan igrač izlazi na teren“, najavio je spiker, a Kari samo što nije glavom udario u plafon tunela, toliko je bio nestrpljiv da se pojavi na terenu.

I kako to obično biva sa velikim košarkašima, ne treba im mnogo da pokažu koliko vrede. Tako je i Kari, bez obzira na četiri meseca odsustva imao veoma dobar učinak od 23 poena.

Možda je još malo „zarđao“ što se tiče šuta (6/16), pogodio je tri od 12 pokušaja za tri poena, ali uz po sedam skokova i asistencija za 27 minuta.

Biće to svakako i bolje, zna i sam Kari, koji će mnogo značiti ekipi u nastavku sezone.

„Bio mi je ovo kao prvi dan u školi“, jednostavno je opisao svoje iskustvo sjajni košarkaš Voriorsa.

U njegovom odsustvu, koje je trajalo tačno 44 utakmice, Golden Stejt je implodirao, poslednji su na tabeli Zapada sa svega 14 pobeda i čak 49 poraza.

„Bila je ovo lekcija za sve nas. Takve su bile moje prve sezone. Svima nam to daje osećaj o tome koliko je teško pobediti, koliko je važna hemija koja se gradi vremenom i koliko su vredna sva iskustva koja su nas učinila šampionskim timom“, poručio je Kari.

Ako ništa drugo, u punoj dvorani „Čejs centra“ svi su bili srećni. Kari se vratio. Lakše je bilo podneti još jedan poraz.