Foto: KSS

Možda je Srbija daleko od medalje, ali je bar upisana pobeda

Muška U16 reprezentacija Srbije igraće za 13. mesto na Evropskom prvenstvu u Skoplju. Tim koji vodi trener Aleksandar Glišić u razigravanju za opstanak savladao je Dansku sa 87:63 i odlučujući meč na šampionatu igraće u subotu, protiv boljeg iz duela Hrvatske i Holandije.

PROČITAJTE JOŠ:

Naši momci su počeli pomalo u grču, što je Danska iskoristila i tokom prvog perioda diktirala ritam. Međutim, sve je uskoro počelo da dolazi na svoje mesto. Posle 34:30, koliko je bilo polovinom drugog perioda, Bogdanović je sa pet vezanih poena pokrenuo Srbiju, potom je posle „krađe” Drezgića sjajno uposlio Plisnića, i serija našeg tima je trajala – 34:37. Tačnije, tek je bila počela.

Nova asistencija Bogdanovića, novi poeni Plisnića. Razlika raste. Povisio ju je i Popović za ukupno 11:0 i vođstvo Orilića 34:41, dva i po minute pre kraja prvog poluvremena, da bi se na veliki odmor otišlo sa skroz solidnih 47:38 za naš tim.

U istom ritmu naši momci su nastavili i po povratku iz svlačionice. Svesni šta im znači ovaj meč, nisu dozvolili nikakvo iznenađenje, već su sigurno išli ka pobedi. Još jedna pobeda im je potrebna da bi obezbedili opstanak u A diviziji.

Strelce je sa 22 poena i 11 skokova predvodio Miloš Šojić, Miroslav Bogdanović je upisao 20 poena, uz 7 skokova i pet asistencija. Dvocifren učinak imao je još Vladimir Popović – 13 poena, 11 skokova.

PROČITAJTE JOŠ:

Kod reprezentacije Danske najbolji je bio Frederik Erihsen sa 27 poena, dok je Vilas Moler dodao 15.

Poslednji meč na EP A-divizije Srbija igra u subotu od 16.30 u SC „Boris Trajkovski“.

Kompletnu statistiku sa meča Srbija – Danska pogledajte na ovom linku.

BONUS VIDEO Jokićev brat urla na sudiju na meču Slovenija – Srbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar