Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Biće da legendarni stručnjak ipak zna šta radi

“Skoro u Beogradu nije odigrana ovakva utakmica. Nisam euforičan, ali ovakav meč, pred ovakvim auditorijumom, praktično svi su igrali i borili se do kraja zajedno… Dva izuzetno jaka tima, ono što sam rekao na konferenciji, pa ste mi se smejali – ovo je najbolja ekipa u Evropi (Grčka prim.aut). Slušajte me malo, nemojte samo da se smejete„, samo je deo šoua koji je priredio Svetislav Pešić, selektor Srbije, posle tako važnog trijumfa nad Grčkom nakon produžetka – 100:94.

Morali su „orlovi“ da dobiju kako bi sačuvali šanse za plasman na Mundobasket, a delovalo je da je nemoguće da izgube.

PROČITAJTE JOŠ

Arena je bila krcata kao malo kada ranije, brojne face bile su tik uz parket, osećalo se da su šampioni na svakom koraku.

A, bilo ih je toliko – Novak Đoković, koji možda kao retko kada nije bio u centru pažnje, Željko Obradović, Dejan Bodiroga, Bogdan Bogdanović, Dragan Bjelogrlić, pa opet košarkaški asovi kao što su Boban Marjanović, Danilo Anđušić, Stefan Jović…

Bjela nasmejan, Bodiroga ozbiljnog izraza lica kao da će da zaigra, Nole je često ćaskao sa Žocom. Pozdravi, druženje, spektakularna atmosfera, a na terenu – magija.

Duel Nikole Jokića i Janisa Adetokumba, dvojice osvajača MVP priznanja NBA lige po dve godine zaredom, bio je prava privilegija.

I nije bitno kako je „Grčka zver“ nemilosrdno lomila obruč i oborila rekord sa 42 poena, ili Jokić vrteo rivale u svom stilu, već prilika da u reprezentacijama vidimo najbolje na svetu. Njih dvojicu prvi put jednog naspram drugog.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Odzvanjalo je „MVP, MVP“ u Areni, ali su spektakl upotpunili i ostali akteri.

Jokić se radovao gotovo kao nikada pre u dresu Srbije kada je, na primer, Vasa Micić pogodio trojku. Lepo je bilo videti tu emociju. Igrao se i odbojke, usmeravao saigrače, postavljao ih u odbrani, ma, sve što treba.

A, bilo je lepo videti i duel Janisa i Marka Jagodić-Kuridže koji je takvog asa naterao na korake i delio mu „sekirice“ po rukama, čime je jasno pokazao kakvi lavovi nose dres Srbije.

Iako bi mnogi na Pešićevom mestu verovatno kukali posle silnih povreda i problema, čuveni Kari je umesto stvorio ekipu spremnu da svima izađe na crtu.

Želja, borbenost, srčanost, bodrenje – selektor je ubedio izabranike da mogu sve da ostvare. E, tako se osvaja medalja, da ne kažemo zlato.

„Ovo je pobeda tima, videli ste šta je Nikola Kalinić uradio večeras. On je za 40 minuta dao šest poena, uz sedam asistencija i šest skokova. Pogledajte i Vladimira Lučića, koliko je energije uložio. Nikoli Jokiću je ovo jedna od najvažnijih utakmica u karijeri, videli ste koliko je bio motivisan. Dobra pobeda za nas, mnogo nam znači za ono što dolazi, ovo su moji lavovi za divljenje“, zakucao je Pešić.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

*

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

*

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

*

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

*

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

*

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

*

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

*

BONUS VIDEO „Pa, ajde idite“: Urnebesna reakcija Pešića nakon upada na konferenciju

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar