Svetislav Pešić, selektor reprezentacije, bio je izuzetno raspoložen nakon pobede protiv Grčke (100:94), a imao je i šta da kaže.

Mnogo toga se zameralo Pešiću od početka priprema, ali je on odlučio da sve ućutka na najbolji mogući način – pobedama.

PROČITAJTE JOŠ

Pala je i Grčka u kvalifikacijama za Mundobasket, pa je Pešić bio izuzetno srećan. Objasnio je kako je video susret.

“Skoro u Beogradu nije odigrana ovakva utakmica. Nisam euforičan, očekuje nas toliko veliki broj utakmica, ali ovakav meč, pred ovakvim auditorijumom, gde su praktično svi igrali i borili se do kraja svi zajedno… Dva izuzetno jaka tima, ono što sam rekao na konferenciji, pa ste mi se smejali – ovo je najbolja ekipa u Evropi (Grčka prim. aut). Slušajte me malo, nemojte samo da se smejete. Demonstrirali su sve što čini jednu fantastičnu ekipu – atletiku, brzinu, iskustvo, moral… Grci su se vraćali nekoliko puta i mi smo sve to izdržali“, rekao je Pešić.

Onda i otkrio kako naziva izabranike.

“Mislim da je rano sada da se daju neke ocene zašto smo pobedi. Kada se izgubi, trener mora da plače i objašnjava, a što više objašnjava – manje kaže. Kada pobeđujemo – niko ne pita zašto je tako. Evo, reći ću vam – imali smo fantastičnu podršku, naši bekovi su odradili veliki posao, isključili njihove ponajbolje igrače, Slukasa i Kalatesa. Ovo je pobeda tima, videli ste šta je Kalinić uradio večeras. On je za 40 minuta dao šest poena, uz sedam asistencija i šest skokova. Pogledajte i Lučića, koliko je energije uložio. Jokiću je ovo jedna od najvažnijih utakmica u karijeri, videli ste koliko je bio motivisan. Dobra pobeda za nas, mnogo nam znači za ono što dolazi, ovo su moji lavovi, za divljenje zaista“, poručio je Pešić.

BONUS VIDEO Svetislav Pešić sa novinarima dok ga Nebojša Ilić požuruje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare