Odjednom je ogroman teret pao na njegova pleća, a on je izveo magiju. Ipak, mnogo je nepoznatih u priči o Ognjenu Jaramazu.

Srbija je savladala Grčku sa 100:94 u kvalifikacijama za Mundobasket, a ozbiljne šuteve i odgovornost na sebe preuzeo je Ognjen Jaramaz.

PROČITAJTE JOŠ

Na terenu je proveo 24 minuta i postigao 15 poena, a ne zna se koji je bio spektakularniji od kog. Čak je na 87:87 rešavao poslednji napad i šutirao za pobedu, ali nije bio precizan. Pre toga je već na kraju prve četvrtine pogodio sjajnu trojku uz zvuk sirene, ali i u poslednjoj četvrtini pri rezultatu 81:77.

Jaramaz će verovatno i u Turskoj biti prvi plejmejker reprezentacije u još jednom utakmici u kojoj mora da se upiše trijumf.

Ipak, mnogo je toga nepoznato o samom košarkašu koji sada sa uspehom nastupa za Bajern, a pre toga je od 2019. do 2021. godine igrao u Partizanu.

Njegov stariji brat Nemanja je takođe profesionalni košarkaš. Jaramaz je bio 58. pik na NBA draftu 2017. godine kada ga je u drugoj rundi pokupio Njujork, a za Nikse je igrao i Letnju ligu.

Ognjen je samouki klavijaturista što dovoljno govori o njegovoj posvećenosti. Odlučio je sam da nauči da svira klavir i oni koji su ga slušali navode da je odličan.

Ipak njegovo zvučno prezime privuklo je pažnju mnogih, a najbolje je sam pojasnio poreklo.

Jednom prilikom je objasnio i šta zapravo znači prezime Jaramaz.

„To znači nevaljalac, zlikovac. Turska reč, koristila se za uskoke i hajduke. Moji preci su zadržali taj naziv kao prezime, a bilo je Malešević pre toga“, pojasnio je srpski plejmejker.

On je posle duela sa Grcima pojasnio i kako je razmišljao u trenutku kada je Vasilije Micić morao da napusti igru zbog povrede.

„Sama utakmica je bila važna, nije falilo motivacije. Kada se Vasa povredio, morao sam da preuzmem više odgovornosti. Samo sam postao svestan momenta jednog od najvažnijeg igrača za ovu utakmicu, znao sam da moram da uradim sve da nadomestim njegov nedostak. Idemo korak po korak, igramo prvo protiv Turske, pa posle EP. Nadam se da čemo se boriti za medalju. Lep je osećaaj kada sam u prilici da radim i živim nešto o čemu se maštao. Medalja je daleko, ali moramo da se usredimo na Tursku, pa posle sve ostalo“, iskren je bio Jaramaz.

BONUS VIDEO Šou Svetislava Pešića pred novinarima posle duela sa Grčkom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar