Jedan od glavnih igrača reprezentacije Italije, Nikolo Meli, prepušta Srbiji ulogu favorita u osmini finala Evrobasketa (nedelja, 18.00).

Foto: Nova.rs

Košarkaši Srbije trenirali su u petak u „Mercedes benz areni“, nešto kasnije i „azuri“ koji su nam „debelo“ ostali dužni. Usred Beograda su nas Italijani ostavili prošlog leta bez plasmana na Olimpijske igre u Tokiju, sada je vreme za osvetu.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od lidera rivala je Nikolo Meli, 31-godišnji krilni centar i centar Olimpije iz Milana, i neočekivano ljubazno je pričao za srpske medije. Delovalo je da bi do jutra bio u stanju da ćaska sa nama i odmah je iskusno „orlovima“ prebacio ulogu favorita.

„Jasno je zašto smo mi autsajderi u tom duelu. Mi smo talentovani i iskusni, ali Srbija prosto ima sve to i još više od nas. To su činjenica, ali je i lepota košarke je u tome što je sve moguće i mi ćemo učiniti sve da se dogodi“, rekao nam je Meli.

Bivši NBA igrač zna odlično ko je Nikola Jokić, ali ističe da Srbija ima još mnogo sjajnih košarkaša.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Srbija je mnogo više od Jokića sigurno. On je glavni, jedan je od najboljih, ako ne i najboljih na svetu, ali imate i igrače kao što su Micić, Lučić, Gudurić, Kalinić, zaboraviću nekog sigurno… Biće teško“.

Ipak, zna da je u sportu sve moguće…

„Nemamo mnogo šanse jer je Srbija bolji tim od nas, ali imamo neke šanse i nikad ništa nije stopostotno. Ako su šanse 99-1, mi ćemo uzeti taj 1%, izaći na teren i probati da pobedimo“, dodao je Meli.

Srbija i Italija su u pripremnom periodu za Evrobasket igrale na turniru u Hamburgu i od tada je malo toga isto ostalo.

Đampaolo Riči i Stefano Tonut; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

„Izgubili smo jednog od ključnih igrača, Danila Galinarija, i to je veliki udarac za nas. On je jedan od najboljih u istoriji italijanske košarke i to dovoljno govori. Promenilo se i to što smo sada zajedno skoro dve nedelje, pa smo više uigrani, ali je i Srbija sigurno. Bolje se poznajemo i stekli smo neko iskustvo, odigrali smo više utakmice, ali očekujem potpuno drugi meč“.

Simpatični Italijan se osvrnuo i na grupu preko koje su došli do osmine finala kao četvrtoplasirani. Očekivano su deklasirali Estoniju (83:62), potom vezali poraze od Grčke (85:81) i Ukrajine (84:73) i onda savladali Hrvatsku (81:76) i Veliku Britaniju (90:56).

„Iskreno, imali smo dobru grupu, samo jednu utakmicu nismo dobro odigrali, onu protiv Ukrajine i to je ugrozilo našu poziciju u grupi. Estonija je dobila, pa izgubila utakmicu sa pola koša razlike, što je uticalo na nas. Mislim da smo uradili dobar posao, odigrali smo dobro protiv Grčke i Hrvatske, naravno protiv Estonije, potrudićemo se da budemo spremni za meč u nedelju“, zaključio je Meli, pored koga su poslednji trening napustili Đampaolo Riči i Stefano Tonut, a ko je pogodio trojku sa pola terena pogledajte u videu na vrhu teksta.

*

Nikolo Meli; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

*

Niko Manion; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

*

Đampaolo Riči; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

*

Stefano Tonut; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

*

BONUS VIDEO Nova.rs na treningu Hrvatske: Mario Hezonja i pumpanje samopouzdanja

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare