Foto: Xinhua/Xue Yubin

Otpisivanjem Teodosića mesto kapitena je ostalo upražnjeno, ali je sada rešena i ta dilema

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić otkrio je pred prijateljski meč sa Slovenijom ko će biti novi kapiteni „orlova“.

PROČITAJTE JOŠ:

Doskorašnji kapiten Miloš Teodosić „otpao“ je sa spiska reprezentacije, a umesto njega novi kapiteni su Vladimir Lučić i Nemanja Bjelica.

„Prvo kapiteni su određeni Lučić i Bjelica, to je moja želja, ali i želja igrača. Niko nije eliminsan, nije bilo nikakvih incidenata. Nadam se da sam vrlo jasno rekao zbog čega smo se odlučili da idemo u ovom pravcu“, istakao je Pešić.

Mnogi očekuju da lideri reprezentacije u narednom periodu budu Nikola Jokić i Vasilije Micić, ali Pešić nije precizirao koga vidi kao glavnu figuru u reprezentaciji.

„Lider se stvara, ne određuje ga trener. Lider zavisi od njegovih igračkih sposobnosti i od podrške koje mu daje okolina. Ne bih ja proglašavao nikog liderom i nema potrebe. Niko se nikada do kraja ne može zameniti, nikada se ne može zameniti Bodiroga ili Saša Đorđević, svako ima svoje specifičnosti, ali to će vreme pokazati. Imamo afirmisane igrače, koji su pobeđivali velike utakmice, koji znaju da iznesu teret javnosti i pritisak i obaveze prema timu. Korak po korak i biće i toga.“

Vremena za pripremu uvek nedostaje, ali će „orlovi“ pre mečeva kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ipak odigrati prijateljske susrete sa Slovenijom i turnir u Nemačkoj.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nikada nema dovoljno vremena, u ovom periodu fali malo vremena, ma od svega pomalo. Rekao sam igračima to su hendikepi sa kojima se suočavamo, moramo da pronađemo dodatnu energiju da to eliminišemo. Da dobro slušamo i imamo dobru reakciju, za mene je povratna informacija je veoma važna, ja sam tu da budu bolji, za sada se razvija dobra diskusija, mi ne diskutujemo, već treniramo. Ima dobrih predloga, svaki dan razgovaramo to nam je potrebno, da čistimo stvari koje nam ne trebaju i stvari koje nam pomažu da budemo bolji individualno i timski.“

Neizbežno je bilo pitanje i o atmosferi u timu, za koju su mnogi mislili da je poljuljana nakon otpisivanja Teodosića.

„Radna je atmosfera, sve to možete da pročitate između redova, uvek može bolje, ne bih se hvalio, ali radimo bolje. U ovom trenutku ne razmišjam o Evrobasketu, već o dve utakmice sa Grčkom i Turskom. Prodaju se ulaznice, biće to fantastična ekipa, biće to prava utakmica za ovo vreme. Sada ne razmišljamo o EP, sada želimo da dobijemo Grčku to bi bilo sjajno, ne samo zbog egzistencije u kvalifikacijama, nego zbog atmosfere.“

BONUS VIDEO Svetislav Pešić „driluje“ Balšu Koprivicu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar