Problemi za Srbiju, ali i dalje postoji nada da će Bjelica biti spreman za ključne mečeve

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Crnu Goru sa 82:73 u prijateljskom meču, ali je ostala bez Nemanje Bjelice koji se povredio.

PROČITAJTE JOŠ:

Selektor Svetislav Pešić je na konferenciji za medije objasnio šta se tačno dogodilo, a pričao je i o šansama da Bjelica bude sa ekipom na mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali i na Evrobasketu.

„Bjelica je loše stao ni on ne zna kako se povredio. Stavljen je u mirovanje, on neće putovati sa ekipom. U pitanju je povreda lista, u subotu ili nedelju će odraditi detaljni snimak. Malo se bolje oseća, videćemo kako se oseća. Drugo mi ne igramo samo kvalifikacije za Mundobasket jer su one pre svega naš fokus, nakon toga se igra Evropsko prvenstvo. Možemo da odredimo 24 kandidata i ne uzbuđujemo se previše. Žao nam je što se povredio, ali šta da radimo“, istakao je Pešić.

Govorio je i o skraćivanju spiska na kojem je trenutno ostalo 17 igrača.

„Siguran sam da ovi igrači u koje verujem, da će odgovoriti zahtevima koje sam postavio, rade posao na najbolji mogući način. Siguran sam da će uneti novu energiju koja je potrebna reprezentaciji, ne samo fizička nego i motivaciona energija. To su prezentovali na treninzima u Staroj Pazovi, to su krasni, vredni momci i željni uspeha i svega. Tu nema nikakvih dilema. Imamo još 16, 17 igrača, videćemo šta će biti sa Bjelicom. Razmišljamo pozitivno biće tu još odluka, ne možemo da igramo sa 15 igrača, već sa 12. I 13, 14 i 15. su tu. Svi su i dalje u konkurenciji, svi treniraju i imaju šansu, ja ih podržavam koliko mogu, pokušavamo da napravimo dobru komunikaciju, da svakome bude jasna uloga i zadatak, to ide polako, ne postoji automatizam. To je proces pravljena ekipe i igre i svega što imaju i ostale ekipe. Neko radi na ovakav način, neko na drugi način.“

Srbija 17. avgusta igra protiv Slovenije u Ljubljani, a potom je očekuje turnir u Nemačkoj.

BONUS VIDEO Teodosić i reprezentativci pevaju „Ostaće pesma i uspomena na Tea kapitena“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar