Foto: Seskimphoto / Avalon / Profimedia,Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Košarkaši dobili su 11 od 12 utakmica grupne faze na evropskim prvenstvima od 2015. godine, a protiv Finske (21.00) ih očekuje do sada najteži okršaj na EP u Pragu.

Grafika: Slađana Đermanović

„Orlovi“ su dobili prva dva meča u grupi D prilično lako, protiv Holandije i Češke, sad će na megdanu Markanenu, Salinu i drugovima koji imaju učinak 1-1.

PROČITAJTE JOŠ

Sigurno da će Finci biti najveći izazov četi Svetislava Pešića na Evrobasketu u Pragu, na kojem žele da produže trijumfalni niz i naprave korak ka završnoj fazi u Berlinu.

Kako je sam selektor istakao, ne postoje utakmice koje se igraju levom rukom, iako je tako možda delovalo protiv Holandije na premijeri.

Srbija je slavila u jedinom prethodnom okršaju sa Finskom na EP, bilo je 94:81 u osmini finala 2015. godine.

Naša reprezentacija se nalazi i u seriji od 11 pobeda na 12 utakmica grupne faze računajući od šampionata te godine.

Slavili su košarkaši Srbije na svih pet mečeva u grupi 2015, dve godine kasnije su jedino poraženi od Rusije uz četiri trijumfa, i na to se dodaju poslednja dva protiv Holanđana i Čeha.

Koliko su „orlovi“ ubedljivi svedoči i to da su poslednja četiri trijumfa ostvarili sa po najmanje 13 razlike.

Foto: FIBA

Samo neka se u tom ritmu i nastavi, kao i što bi bilo sjajno da Nikola Jokić zadrži, ili uveća, NBA nivo, jer je nemoguće zaustaviti ga, što i rivali priznaju.

Jokić je protiv Češke zabeležio dabl-dabl od 18 poena i 11 skokova, svoj prvi dabl-dabl na EP, a samo je Nemanja Bjelica u istoriji srpske košarke uspeo da veže dve utakmice sa dabl-dablom na šampionatima Evrope.

„Biće teško, Srbija ima neverovatan tim, neverovatne igrače: Jokića, Micića, Lučića, možete slobodno da kažete da su svi sjajni“, rekao je finski šuter Sasu Salin srpskim izveštačima u Pragu.

Upravo je njega Pešić posebno istakao pred meč, a Salin je vezao čak 15 mečeva sa bar po jednom trojkom na EP, što je najduži niz računajući sve igrače na ovom Evrobasketu.

BONUS VIDEO Vrati mi se nesrećo, Mišo moj: Finac „poludeo“ kad je čuo srpski i zapevao

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar