Foto: FIBA

Sonja Vasić je protiv Španije (71:64) još jednom pokazala zbog čega je jedna od najboljih košarkašica sveta. Kada se meč lomio preuzimala je odgovornost, a nije odustala ni kada su sudije odlučile da joj zbog delića sekunde ponište koš. Srpska heroina za Nova.rs govorila o jednom od najnapetijih utakmica naše selekcije, kada je delovalo da je sve protiv kraljica.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, Sonja skromno ističe da je čitav tim imao zasluge (i pored njenih 19 poena), ali je pojasnila i šta se dešavalo tokom meča.

„Ne znam kome je bilo teže, nama na terenu da ostanemo koncentrisane u svakom trenutku, ili ostalima na klupi koji su nam davali energiju“, počinje Sonja Vasić priču za Nova.rs.

Poslednji napad Španije u 40. minutu susreta obeležio je pravi skandal. Naime, sudije su nekako videle da je bio u pitanju šut, iako je igračica Španije očigledno bila na zemlji. Pogledali su usporeni snimak, ali ne da bi utvrdili da li je faul bio na zemlji, već koliko je vremena ostalo.

Sonja je pojasnila kako su to podnele igračice.

„Posle one odluke, kad smo znale da idemo u produžetak, sigurne smo bile i da je momentum na našoj strani. Pogodila nas je ta nepravda“.

Prvi put od osamostaljenja je Srbija uspela da savlada Španiju na velikom takmičenju, a Sonja je objasnila kako se oseća nakon ovako dramatičnog trijumfa.

„Definitivno velika pobeda, dobiti u gostima Španiju koja je bez obzira na sastav prvi favorit i kao uvek igra odlično kao ekipa. Mislim da smo sve ponosne uz pomešane emocije, ispunjene smo što se napokon to dogodilo. Super osećaj, ali u suštini tek smo počele, sad ide glavni deo“.

Nakon napetog meča kamera ju je uhvatila u zagrljaju sa kapitenom Jelenom Bruks. Pokuljale su emocije u tom trenutku, pa je objasnila i taj prvi osećaj na parketu.

„Suza radosnica je bilo sigurno, ali smo se trudile i da se malo kontrolišemo, ipak je to bilo tek četvrtfinale“.

Vremena za odmor je malo jer već u subotu kraljice igraju protiv Belgije u polufinalu (21 čas). Vasić izdvaja jedno ime kod Belgijanaca – Emu Meseman koja je u četvrtfinalu protiv Rusije postigla 33 poena (16/25 iz igre) uz indeks korisnosti od 40 poena.

„Čeka nas Belgija, koja posle prvobitnog šoka i poraza od BiH igra stvarno odlično. Njihova prva zvezda Ema Meseman je u fenomenalnoj formi i neće biti nimalo lako. Verujem da će nas, kao i do sada, stručni štab kao i za sve pripremiti na najbolji način da izvučemo i tu pobedu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare