Foto: youtube.com

Ako nećeš da budeš šeme - ništa. Tako je i Crnokosa iz Kosjerića došla do ivice gašenja, na šta je upozorio prvi čovek kluba Bogdan Joksimović.

Čuveni klub iz Kosjerića, osnovan 1982. godine, na pragu je gašenja, što je Joksimović objavio na društvenim mrežama, iako su se činili brojni napori da se klubu pomogne.

Štaviše, u klub je došao i Mladen Šekularac, nekadašnji košarkaš Mornara, FMP-a, Virtusa, Budućnosti i brojnih drugih klubova, kog je svojevremeno draftovao Dalas.

PROČITAJTE JOŠ

Želeo je da sada, kao trener, rad sa nekim novim klincima i lansira ih dalje, ali uslovi su katastrofalni.

„Sati me dele od gašenja seniorskog tima Crnokose, jednog od najpoznatijh košarkaških klubova bar po tom specifičnom imenu koje nosi. Guram ga već par godina sopstvenim sredstvima, da se nisam pojavio ne bi verovatno postojao ni ovih par godina. Cene materijala skočile, posao pod velikim znakom pitanja, a ja ne mogu da prevaziđem tu barijeru ‘inata’ da izdržim. Kosjerić umro, ne možemo petorku da iskupimo, a sa strane bez hrane i stana plus neka kinta nema ko da dođe. Doveo sam Mladena Šekularca da vodi selekcije, alternativa nam je u deci. Te selekcije su zanemarene, po par dečaka i roditelji koji u Šekiju vide priliku da klinci nešto nauče. On uživa u tome, ali mene jede situacija u kojoj se nalazimo. Kroz tu halu prošli su j… svi.Od Perija, Žuće Mitića, Pekovića, Novice Veličkovića, Atlasa, FMP-a, Zdravlja, Mege do Nikole Jokića u jednom trenutku (doduše protiv njega smo igrali u drugoj hali)“, naveo je Joksimović u sredu uveče.

On je poslao i poruku koja se tiče mlađih generacija Kosjerića.

„I sad, ako presečem i kažem – koji ti je bre k… čoveče, ti nemaš luksuz 500 dinara da daješ u situaciji u kojoj se nalaziš, sve će to da ostane samo j… sećanje. I gde god se pomerim ostalo je sećanje. Pre par sedmica vašar na Pašinoj Ravni, za svakim stolom samo se priča – kako je ovo nekad bilo’. Pa hoće li biti nešto za nas da za dvadeset, ne mora četrdeset godina pričamo kako je nekad bilo? Šta će nekada u budućnosti da ostane kao sećanje tom mlađem pioniru kluba, ako sutra ugasimo prvi tim? Ništa. To nije kraj jedne scene. To je kraj jednog filma“, zaključio je Joksimović.

Svojevremeno je Joksimović odbio donaciju predsednika opštine u vidu dresova za mlađe kategorije, što je bio jeftini pokušaj političkog poena, klubu se adekvatno nije pomoglo.

„Oni koji su na vlasti osam godina, za vreme koje su uspeli da ugase letnji turnir u basketu, čuveni Veliki letnji turnir u malom fudbalu, koji ne mogu dva koša na poligonu da poprave godinama, a svojim nečinjenjem uskoro će ugasiti i sportske kolektive, koji novcem koje opština izdvaja za sport, a ta cifra je ubedljivo najmanja ne samo u regionu, već i u Srbiji, ne mogu bez problema da se takmiče u svojim ligama, pokušavaju na ovaj način da nam ‘zamažu oči’ i na stranicama poput Kosjerić info, ovakav čin nazivaju ULAGANJEM U SPORT I OMLADINU. Naša opština ulaže ubedljivo najmanje novca u svoje sportske kolektive u Srbiji. Poštovana gospodo i poštovani predsedniče opštine Kosjerić, vi ste sport u Kosjeriću ugasili, ne samo sportskim nečinjenjem i odsustvom ulaganja u sport, vi ste svojom politikom i ono malo omladine oterali iz naše opštine i doveli ovo nekada ponosno mesto do situacije da više nema ko da trči za loptom.“

Foto: Instagram screenshot/ želbogdanello

Zbog svojih kritika na račun SNS, Joksimović je i napadnut.

„S obzirom na to da su osvetnički nastrojeni ovih osam godina koliko su na vlasti, očekujem da ću snositi posledice u smislu raznih obračuna. Već jutros sam bio deo fizičkog obračuna, napadnut sam od osobe bliske vlastima u Kosjeriću. U rame me je udario jedan čovek koji je u sprezi sa vlasti. To je očigledno bila direktna poruka da na taj način ne može da se ponaša i da se radi. Krenuo sam na jutarnju kafu uobičajenom rutom od kuće do kafića. Jedan momak mi je išao pravo u susret, nije se pomakao već me je namerno ramenom udario iz sve snage. To ja vidim kao upozorenje za situaciju u kojoj sam se našao. Mi smo poznanici i on je jako blizak vlasti. Njegov otac je direktor javnog komunalnog preduzeća ovde, kompletna porodica je upletena u strukture vlasti“, rekao je proletos Jovanović za Nova.rs.

Joksimović je istakao i zbog čega postoji „osvetnički odnos“ prema klubu.

„Imaju osvetnički odnos prema svemu što nije u dodiru sa Srpskom naprednom strankom, oni taj klub zanemaruju jer nema nikog iz SNS u upravi. Razgovor sa gradonačelnikom nismo imali i ne očekujemo da ćemo videti“, objasnio je tada prvi čovek Crnokose.

Cilj ovakvog zastrašivanja staje u samo jednu rečenicu.

„Cilj je da roditelji dece glasaju za SNS.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare