Foto: twitter.com

Kroz istoriju se dešavalo da se neki igra konstantno nipodaštava, a njegovi uspesi relativizuju. Jedan od onih koji je već godinama navikao na brojne (ne)namerne provokacije sa svih strana je upravo Nikola Jokić.

PROČITAJTE JOŠ

Za sve koji su možda zaboravili, pogotovo u SAD, Jokić je i dalje aktuelni MVP NBA lige, ali ne dobija ni gram poštovanja koje zaslužuje. Kako Denver Nagetsi nisu dovoljno medijiski primamljiv klub i Srbin sa vremena na vreme ispašta zbog toga.

Njegove poteze neretko zaseni potez igrača iz Njujorka ili Los Anđelesa zbog ogromnih tržišta u tim gradovima. Najpoznatiji sportski medij na svetu „ESPN“ objavio je listu 100 najboljih igrača NBA lige, izostavljajući samo petoricu najboljih koji će biti naknadno saopšteni.

Ipak, iznenađujuće za sve na listi objavljenih imena se našao aktuelni MVP lige. Po mišljenju „ESPN“ Jokić je šesti najbolji igrač lige.

Navodi se kao glavni razlog ispadanje u drugoj rundi plej-ofa od Finiks Sansa, a u tekstu piše da je Denver stao kada nije smeo. Jokić je bio izuzetno loš u defanzivi jer je dozvoljavao 123,5 poena na 100 poseda.

Ističe se u tekstu da sa tih učinkom ekipe sa Zapada nemaju šta da traže, mada navode da je Jokić zasluženo bio MVP i da će morati da pronađe način da prevaziđe ove stvari kako bi bio kompletan igrač.

Zanimljivo da je „ESPN“ zaboravio da je Džamal Marej bio povređen u analizi, ali ne i kada je pravljena lista najboljih imena za novu sezonu jer su on i Kavaj Lenard izuzeti zbog povreda.

6. Nikola Jokić, Denver Nagets

7. Džoel Embid, Filadelfija Seventisiksers

8. Dejmijan Lilard, Portland Trejlblejzers

9. Entoni Dejvis, Los Anđeles Lejkers

10. Džejms Harden, Bruklin Nets

11. Bredli Bil, Vašington Vizards

12. Pol Džordž, Los Anđeles Klipers

13. Kris Pol, Finiks Sans

14. Džejson Tejtum, Boston Seltiks

15. Devin Buker, Finiks Sans

16. Džimi Batler, Majami Hit

17. Tre Jang, Atlanta Hoks

18. Donovan Mičel, Juta Džez

19. Kris Midlton, Milvoki Baks

20. Kajri Irving, Bruklin Nets

21. Bem Adebajo, Majami Hit

22. Džru Holidej, Milvoki Baks

23. Zajon Vilijamson, Nju Orleans Pelikans

24. Karl Entoni Tauns. Minesota Timbervulvs

25. Rudi Gober, Juta Džez

Petorica košarkaša koji nisu rangirani, ali koji se nalaze u prvih pet su Janis Adetokumbo, Lebron Džejms, Luka Dončić, Stef Kari i Kevin Durent.

 

BONUS VIDEO Slavlje navijača u Milvokiju nakon osvajanja NBA titule

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare