Rodzer Federer i Rafael Nadal
Rodžer Federer i Rafael Nadal Foto:EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Legendarni ruski teniser Nikolaj Davidenko koji je na vrhuncu svoje karijere bio odmah iza Federera i Nadala, sumnja u njihov uspešan povratak na teren.

PROČITAJTE JOŠ

Federera pored godina muči i koleno zbog kojeg je tri puta išao na operaciju, dok se Nadal muči sa degenerativnom bolešću stopala.

Davidenko veruje da su dani slave ostali iza njih.

„Teško će biti i Federeru i Nadalu da se vrate zbog povreda. Znam da će neki navijači želeti da me udare i reći će da govorim gluposti, ali pitanje je vremena kada će to videti onako kako ja vidim. Možda oni nešto i osvoje. Oni mogu da igraju sat, sat i po, ali ako nešto ne krene dobro, ponovo će se povrediti“, rekao je Davidenko.

Rus kaže da će zbog pauze uslediti i njihov pad na rang listi.

„Rodžer i Rafa će pasti na rang listi. Trenutno ne igraju i ne znam da li će uopšte igrati. Povređeni su i ne znamo kada će se vratiti. Rodžer je već uradio sve što je morao. Ono što on želi je da pokaže sebi da još uvek može nešto da uradi sa 40 godina, ali ne znam kakav je lek potreban da bi u tim godinama izgledao kao 20-godišnjak“, istakao je Davidenko.

Federer mu je svojevremno otkrio koja je tajna njegove dugovečnosti.

„Pre par godina sam ga sreo u Šangaju i pitao ga kako se drži. Rekao mi je, da na njegovu sreću, njegovo telo je i dalje otporno i da bi, da nije bilo njegovog kondicionog trenera, odavno raspao“, dodao je on.

BONUS VIDEO Novakova imperija od Amerike do Sente

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar