Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Alen Smailagić (21) se nakon dve godine provedene u Americi, tačnije u Golden Stejt Voriorsima, vratio evropskoj košarci i to ni manje ni više nego u beogradski Partizan.

„Iako sam veoma mlad u Americi sam imao neka iskustva koja će mi mnogo pomoći u daljoj karijeri i životu. Treniranje sa Stefom Karijem, Drejmondom Grinom i ostalim „ratnicima“ nikada neću zaboraviti“, kaže Smailagić za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ...

Koliko će Vam iskustvo iz Amerike pomoći ove godine u evropskoj košarci?

„Mislim da će to iskustvo mnogo da mi znači. Ovde je košarka malo sporija i mislim da će mi prijati da se malo vratim ovde“.

Znači, u budućnosti planirate povrata u SAD?

„Kroz par godina – da. Želim da uzmem što više mogu znanja od trenera i da odem u Ameriku kao kompletan igrač“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Napori i jak ritam treninga i utakmica u NBA ligi uzrokuje povrede i nekih najspremnijih igrača na svetu, a kamoli mladih i neiskusnih na najvišem nivou. Na početku godine pokidali ste meniskus desnog kolena, zbog čega ste morali na operaciju. Da li ste zalečili sve povrede i da li spremni ulazite u novu sezonu?

„Potpuno sam zalečio sve povrede, koje nisu bile velike, ali dovoljne da me nakratko odvoje od terena“.

Željko Obradović je trener zbog koga su mnogi igrači došli u Partizan, a njegov dolazak je veliki plus za srpsku košarku. Oformljena je ekipa koja je spoj mladih punih elana i željnih dokazivanja i onih starijih i iskusnijih, koji će kako na terenu tako i van njega pomoći mlađima da se prilagode. Šta očekujete od rada sa Željkom Obradovićem?

„Definitivno sam uzbuđen, posmisao da ću raditi sa takvim trenerom čini me maksimalno pozitivnim. On mi uliva mnogo poverenja, već smo imali neke razgovore, stvarno je vrhunski trener“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Partizan nije jedini klub koji je bio zainteresovan da vas angažuje, spekulisalo se da je zainteresovana bila i Crvena zvezda. Da li ste imali dilemu gde ćete nastaviti karijeru?

„Prelomna tačka je bio Željko Obradović. To je trener od kojeg zaista mogu mnogo da naučim. Izbor kluba nije bio težak – zaključio je razgovor Alen Smailagić“.

Bonus video: Željko Obradović i Bogdan Bogdanović na treningu Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar