Foto: Reuters / Blake Shell / Guliver

Legendarni NBA košarkaš Skoti Pipen podsetio je da ni Majkl Džordan nije mogao da pobeđuje sam, baš kao što nije ni Pipen u godinama bez Džordana.

U danima nakon što je Lebron Džejms eliminisan u četiri utakmice sa Los Anđeles Lejkersima od Nikole Jokića i Denver Nagetsa, Pipen je dao svoje mišljenje o zvezdi tima iz Los Anđelesa.

PROČITAJTE JOŠ:

„Lebron će biti najbolji statistički igrač koji je ikad igrao košarku i nema poređenja sa njim. Nijedno! Dakle, da li ga to čini najvećim koji je ikad igrao košarku? Ostaviću da se o tome raspravlja, jer ne mislim da takav postoji, pošto je ovo naše timska igra i jedan košarkaš ne može da pobedi sam“, rekao je Pipen.

On je bio deo čuvene generacije Čikago Bulsa koja je od 1991. do 1998. godine osvojila šest NBA titula. Jedine dve koje u tom periodu nije uspela da osvoji bile su one kad Majkl Džordan nije igrao i kada su Hjuston Roketsi uspeli da uzmu dva prstena.

Međutim, dok se o Džordanu priča kao o najvećem košarkašu svih vremena, Pipen ne deli to mišljenje. Podseća da je Džordan igrao i pre 1991. i da nije mogao da osvoji titulu, iako je draftovan sredinom osamdesetih.

Štaviše, Skoti nekadašnjeg saigrača naziva „užasnim“. Njih dvojica od dokumentarca „Poslednji ples“ koji je po Pipenovom mišljenju previše akcenta, po Džordanovom nalogu, stavio na Majkla, a zanemario ostale. Nakon toga se dogodila i romansa Pipenove nekadašnje žene Larse sa Džordanovim sinom Markusom, što je dodatno podgrejalo tenzije.

„Video sam Majkla Džordana kako igra pre nego što sam došao u Čikago Bulse, videli ste ga i vi kako igra. Užasan je košarkaš i bio je užasan kao saigrač. Sve mu se vrtelo oko igre jedan na jedan, a onda odjednom postanemo tim i počnemo da pobeđujemo. Svi zaboravljaju ko je Džordan bio“, rekao je Pipen.

BONUS VIDEO: Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar