Miloš Teodosić Foto:LiveMedia / ddp USA / Profimedia

Nakon burnog leta sa reprezentacija vreme je da se okrenu klupskim obavezama

Italijanski trener i sadašnji selektor Španije osvojio je nedavno Evrobasket, ali je već spreman da se posveti klupskim obavezama koje ima sa Virtusom iz Bolonje.

Vicešampion Italije je prošle sezone osvojio Evrokup i tako izborio učešće u Evroligi, koja će, po svemu sudeći, biit nikada jača i neizvesnija.

„Biće ovo veoma teška sezona, a prioritet će nam biti borba za mesto koje vodi u plej-of Evrolige. To ne znači da zanemarujemo italijansko prvenstvo ili Kup. Mnogi igrači su se zbog reprezentativnih obaveza kasno priključili ekipi i moramo da budemo strpljivi“, rekao je trofejni stručnjak.

PROČITAJTE JOŠ:

Dotakao se Skariolo i jednog od najboljih igrača svog tima, Miloša Teodosića, koji nije bio deo reprezentacije Srbije na Evrobasketu.

„Teodosić ima problem sa kukom, to je njegov tradicionalan problem na počektu sezone. On je poseban igrač, može da se vrati u tim tek kada je u potpunosti oporavljen i fizički spreman – kada je u pravoj formi. Ne želimo ni sa kim da rizikujemom, posebno ne sa njim“, istakao je Skariolo.

Mesto plejmejkera sa Teodosićem deliće Ife Lundberg, Danijel Heket, Niko Manion i Alesandro Pajola.

Virtus sezonu otvara 28. septembra utakmicom Superkupa Italije protiv Olimpije iz Milana.

U Evroligi će na startu igrati 7. oktobra protiv Monaka u Bolonji.

BONUS VIDEO  Miloš Teodosić sa ćerkicom, dobio MVP nagradu i spojio tri prsta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar