Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ekipa Crvene zvezde igra u ponedeljak izuzetno važnu utakmicu 25. kola ABA lige protiv SC Derbija, koja je na programu od 18 sati u hali "Aleksandar Nikolić".

Crveno-beli su tokom nedelje poraženi od Reala u Madridu sa 101:94, iako su većim delom utakmice vodili.

Međutim, Zvezda je odavno izgubila šanse da se domogne plej-ofa i plej-ina Evrolige, ali je zato u ABA ligi na odličnom putu da obezbedi prvo mesto i prednost domaćeg terena kroz ceo plej-of.

PROČITAJTE JOŠ:

Janis Sferopulos, trener Zvezde, najavio je meč protiv Studentskog centra, koji je u prošlom kolu odigrao neizvesnu utakmicu sa Partizanom, ali je ipak poražen.

„Igramo protiv ekipe koja se bori za plasman u plej-of ABA lige. Sa druge strane, mi želimo da se vratimo na pobednički put i pobedama, a konkretno ova u ponedeljak donela bi nam prvo mesto na tabeli pred plej-of. Kao i uvek, ali posebno pred ovaj meč, koncentracija i energija moraju da budu na maksimalnom nivou! Pozivam naše navijače koji su nam uvek bili ogromna pomoć da dođu u Pionir i pruže nam važnu podršku u ovoj utakmici“, rekao je trener Crvene zvezde Janis Sferopulos.

Meč je najavio i kapiten crveno-belih Branko Lazić.

„Izuzetno važna utakmica je pred nama i to sa dobrim timom koji je u borbi za bolju poziciju pred plej-of. Svoj kvalitet i mogućnosti pokazuju tokom cele sezone i moramo da pristupimo ovoj utakmici izuzetno ozbiljno, čvrsto i sa maksimalnom koncentracijom na terenu. Znamo odakle nam preti najveća opasnost, ali verujem da ćemo uz podršku naših navijača i sa tribina svi zajedno doći do važnog cilja, a to je prednost domaćeg terena u doigravanju i prvo mesto“, naglasio je Lazić.

Ovo će biti šesti duel ove dve ekipe u ABA ligi. U poslednjem meču koji je odigran u Podgorici prošle jeseni (17.12.2023) Zvezda je slavila sa 91:77.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar