Foto: Prinscreen/Instagram dzananmusa

"Kraljevski" klub pravi moćan tim za narednu sezonu, juriš na trofeje

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa potpisaće ugovor sa Real Madridom.

PROČITAJTE JOŠ:

Musa je protekle sezone bio MVP španske lige, a u Breoganu je beležio 20 poena po meču uz pet skokova i tri asistencije.

Već dugo se priča o tome da će Musa pojačati „kraljevski klub“, koji je osvojio titulu u ACB ligi. Čak je i FIBA na svom sajtu nedavno upisala Musu kao igrača Reala.

Musa je svoju karijeru započeo u dresu Cedevite, zatim je otišao u Bruklin Netse, ali se tamo nije snašao. Usledio je povratak u Evropu, u redove Anadolu Efesa sa kojim je postao prvak Evrope, a onda selidba u Breogan i potpuna „eksplozija“ velikog košarkaškog talenta.

Madridski tim u narednoj sezoni igraće bez Džefa Tejlora, Treja Tompkinsa i Tomasa Ertela, koji će se oprobati u nekoj drugoj sredini.

Za razliku od njih, iskusni španski košarkaš Serhio Ljulj (34) produžio je ugovor sa Realom do 2024. godine, saopštio je aktuelni prvak Španije i viceprvak Evrope.

Ljulj je u Realu od 2007. godine, kada je došao iz Manrese, a sa „kraljevskim klubom“ osvojio je dve titule u Evroligi, sedam šampionata Španije i šest trofeja u Kupu kralja.

Španca je Denver 2009. godine izabrao na NBA draftu kao 34. pika druge runde, ali Ljulj nikada nije zaigrao u Americi.

Sa reprezentacijom Španije iskusni bek osvojio je ukupno sedam medalja, uključujući tri zlata na Evrobasketu (2009, 2011, 2015), zlato na Svetskom prvenstvu u Kini i srebro na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu.

BONUS VIDEO Pionir u crveno-belim zastavama, navijanje pred finale Zvezda – FMP

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar