foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

"Panteri" se spremaju za još bolju sezonu od prethodne

Krilni centar Bo Bič (28, 203cm) novo je pojačanje FMP-a. Amerikanac koji se jednako dobro snalazi na pozicijama krilnog centra i niskog krila predstavljaće kapitalno pojačanje kluba u borbi u čak četiri takmičenja u narednoj sezoni.

PROČITAJTE JOŠ:

Bič je nakon studiranja na univerzitetu Severna Florida pokušao da se izbori kao nedraftovan igrač za NBA ugovor igrajući Letnju ligu u dresu Bruklin Netsa, a potom je nastupao i u razvojnom timu Atlanta Hoksa. Usledila je selidba u Evropu i njegov put je počeo u Nemačkoj, u redovima drugoligaša Hamburg Tauversa, tima velikih ambicija.

Već u prvoj sezoni u Nemačkoj je stigao i prvi trofej, jer je sa ekipom ostvario plasman u najjači rang takmičenja i to kao šampion. Proveo je još jednu sezonu u Hamburgu, a potom prešao u redove PAOK-a iz Soluna. Tu je stekao i prvo iskustvo u evropskom takmičenju nastupajući baš u FIBA Ligi Šampiona u kojoj će se sa FMP Meridianom takmičiti i ove sezone.

Pouzdani šuter je potom prešao u redove poljskog Slupska i bio jedan od lidera tima. Bo Bič je u proseku imao 13,2 poena po utakmici uz gotovo sedam skokova. Svoju karijeru Bič nastavlja u dresu „pantera“, a prototip je moderne ’’četvorke’’ kao sjajan šuter veoma brzog izbačaja.

FMP je ovim potpisom učinio veliki korak ka konačnom sklapanju tima za sezonu 2022/2023.

Podsećamo, u ovom prelaznom roku ugovore sa FMP-om su produžili kompletan stručni štab, Ranko Simović, a kao pojačanja došli – Trent Frejzer, Čarls Dženkins, Luka Vudragović, Ognjen Matović i Andrija Vuković.

BONUS VIDEO Navijači Olimpijakosa pevaju Zvezdine pesme 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar